Hlavní obsah

Teplická Stínadla hokej neuvidí, Litvínov musel od zápasu pod širým nebem se Spartou upustit

Praha

Pohrávali si s myšlenkou, že by utkání předposledního kola základní části hokejové extraligy proti pražské Spartě sehráli pod širým nebem na stadiónu Na Stínadlech, kde hrají své domácí zápasy fotbalisté Teplic, nakonec od toho ale muselo vedení litvínovského hokeje upustit. A to kvůli nedostatku času ke skloubení výstavby ledové plochy s tréninkovým programem teplických fotbalistů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský kapitán Michal Trávníček (vlevo) a útočník Sparty Jan Buchtele.

Článek

„Po vzájemném jednání HC Verva Litvínov a FK Teplice a zejména po intenzivních jednáních se stavitelem mobilní ledové plochy, jsme se rozhodli v této sezóně zápas pod širým nebem na stadionu FK Teplice Na Stínadlech nepořádat," uvedl litvínovský klub v prohlášení na svých oficiálních stránkách.

„Časová náročnost na stavbu kluziště se nedá skloubit s hracím a tréninkovým programem FK Teplice, neboť v jediném možném termínu zápasu se Spartou Praha, 27. února 2015, se již hrají zápasy fotbalové nejvyšší soutěže. Časnější než únorový termín, kdy se fotbal ještě nehraje, není možné stihnout z hlediska přípravy celé akce a zajištění dostatečného množství finančních prostředků," vysvětluje Litvínov, proč z celé akce nakonec sešlo.

To však neznamená, že by se stejný projekt nemohl v budoucnosti uskutečnit. „Myšlenky na pořádání této akce v budoucnu se nezříkáme, setkala se s velmi pozitivním ohlasem sportovní veřejnosti v regionu." Litvínov o uspořádání venkovního zápasu uvažoval už v roce 2007, i tehdy měl mít za soupeře pražskou Spartu.

Česká extraliga už jeden zápas pod širým nebem zažila, 2. ledna 2011 přivítaly Pardubice na plochodrážním stadiónu ve Svítkově, kde se jezdí Zlatá přilba, Kometu Brno. Výhru Východočechů 4:2 vidělo 17 140 fanoušků, historicky nejvyšší návštěva české extraligy.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice