Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 6:1Plzeň popáté v řadě vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Lev 1 : 0
13. Mikulík 1 : 1
25. Kratěna 2 : 1
33. Bližňák 3 : 1
53. Simon 4 : 1
55. Balej 5 : 1
60. Schleiss 6 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Plzně porazili ve 31. kole extraligy Mladou Boleslav vysoko 6:1 a popáté za sebou vyhráli. Středočeši naopak prohráli posedmé za sebou. Po vyrovnané první třetině rozhodli domácí o své výhře díky dvěma využitým přesilovkám v prostřední dvacetiminutovce po trefách Ondřeje Kratěny a nové posily Maria Bližňáka. Třemi asistencemi se v dresu Indiánů blýskl obránce Jakub Jeřábek.

Článek

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, ale Machovský stačil vyrazit Pabiškův pokus z bezprostřední blízkosti. Indiáni se směrem dopředu připomněli až ve třetí minutě nebezpečnou tečí uzdraveného Tomáše Sýkory. Postupně si domácí vytvořili tlak, který korunoval v páté minutě Lev přesnou trefou pod horní tyč. Za chvíli se navíc Boleslavští museli bránit 70 vteřin ve třech, ale Ján Sýkora v přesilovce namířil svojí bombu pouze do levé tyče a čerstvá plzeňská posila Bližňák nedokázala usměrnit přihrávku Kratěny do odkryté branky.

Slovenský útočník neuspěl ve velké šanci také v 11. minutě, kdy ve svém úniku ztroskotal na Růžičkovi. Dvě minuty na to však udeřili při své první přesilové hře hosté, když odražený puk vrátil z mezikruží do sítě Mikulík. Tempo však udávali lépe bruslící domácí. Před pauzou v početní výhodě zahrozil z otočky Ján Sýkora, ale jeho pokus zamířil těsně vedle.

V úvodu prostřední části hosté nabídli svojí nedisciplinovaností Plzni další dvojnásobnou přesilovku a Kratěna prudkým volejem z pravého kruhu upravil na 2:1. Ve 25. minutě při hře pět na čtyři se prokličkoval až před Růžičku Ján Sýkora, jehož bekhend skončil na levém betonu mladoboleslavského brankáře. Indiáni se gólové radosti opět dočkali až po polovině utkání, když se opět v přesilovce bekhendovou dorážkou prosadil novic Bližňák.

Rozjetí domácí mohli záhy zvýšit, ale Mozík netrefil opuštěnou branku za vyjetým Růžičkou a vzápětí dostal trest na pět minut a do konce utkání za faul kolenem Hollweg. Hosté početní výhodu promarnili a naopak ve 35. minutě ve vlastním oslabení pálil Kratěna do pravé tyče. Závěr druhé třetiny okořenily dvě bitky.

Do závěrečné části nastoupili hráči Bruslařského klubu útočněji, což domácí využívali k brejkům. Růžička ovšem zastavil střelu Bližňáka z prostoru mezi kruhy a Ján Sýkora po úniku mířil vedle. Nejproduktivnější plzeňský hráč neuspěl v 51. minutě ani z dorážky, ale o dvě minuty později dokončil krásnou individuální akci Jeřábka pohodlnou dorážkou na 4:1 Simon.

Nevýrazní hosté poté nezužitkovali krátkou přesilovku pět na tři a po rychlé souhře se Lvem přidal ve vlastním oslabení Balej pátý gól a v přesilovce uzavřel zblízka skóre Schleiss. Plzeň si tak připsala vítězství v devátém z posledních deseti utkání.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Lev (J. Sýkora), 25. Kratěna (Jeřábek), 33. Bližňák (Kratěna, Mozík), 53. Simon (Jeřábek), 55. Balej (Lev), 60. Schleiss (Johnson, Jeřábek) - 13. Mikulík. Rozhodčí: Homola, T. Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:15, navíc Hollweg (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6301.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - Kratěna, Bližňák, Schleiss - J. Sýkora, Lev, Johnson - Indrák, Simon, Pletka - Balej, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Trončinský, Ovčačík, Žabka, Stříteský, Trška, Robar, R. Čermák - Mikulík, D. Výborný, Bárta - M. Látal, Kašpařík, Klimenta - Pacovský, Musil, Lenc - Kubica, Vrbata, Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama