Hlavní obsah

Sparta - Slavia 3:0Kouzlo nového kouče nezapůsobilo, Slavia podeváté za sebou nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Eminger 1 : 0
7. Eminger 2 : 0
48. Forman 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Slavie si v extralize připsali již devátý zápas bez bodového zisku v řadě, když ve 31. kole prohráli pražské derby na ledě Sparty 0:3. Dva góly vstřelil při přesilovkách v úvodu duelu bek Vladimír Eminger, třetí přidal ve třetí části útočník Miroslav Forman. Čisté konto vychytal Filip Novotný. Sparta si před nejvyšší návštěvou sezony 10 509 diváků připsala v soubojích s hlavním rivalem jubilejní 50. vítězství a přiblížila se v tabulce na dva body za druhý Litvínov.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vladimír Eminger ze Sparty se raduje z gólu v utkání se Slavií.

Článek

Poslední tým tabulky vedený novým koučem Gregorem byl od úvodu zápasu pod tlakem. Sparta evidentně toužila odčinit poslední domácí porážku z derby 0:1 ze začátku listopadu a již v první minutě trefil Buchtele tyč. Ve čtvrté minutě už však gólman Furch takové štěstí neměl a puk za jeho záda dostal poprvé Eminger, čímž předčasně vrátil do hry za hákování pykajícího kapitána "sešívaných" Bednáře.

V šesté minutě zamířil na lavici hanby další hostující hříšník Beňovič a ani ten tam nepobyl po celou dobu menšího trestu - povedenou kombinaci sparťanů zakončoval z kruhu pro vhazování opět Eminger a zvýšil na 2:0. Na konci 16. minuty měla Sparta k dispozici 56 vteřin přesilovky pět na tři poté, co Valach vyhodil kotouč do hlediště, ale kromě velké Pechovy šance, kterou vykryl Furch, si výraznější možnost nevypracovala.

Na začátku druhé třetiny mohl Slavii vrátit do hry Stránský, jenže minul. Sparta byla nadále aktivní a hrálo se především před Furchem, ale při vědomí dvougólového náskoku už se nehnala za dalšími trefami nijak bezhlavě a velmi pečlivě si hlídala zadní vrátka. Příliš šancí tak k vidění nebylo. Ve 35. minutě pálil nebezpečně Pech, Furch vytěsnil jeho ránu vyrážečkou. Poté si přesilovku zahrála i Slavia, ale ta symbolizovala její nepohodu, když se za dvě minuty nedokázala usadit v útočném pásmu.

Brzy po návratu ze šaten ke třetímu dějství se proti pravidlům provinil Bednář, čtveřice jeho spoluhráčů před Furchem však vcelku bez potíží odolala. Přesně po 48 odehraných minutách bylo však při dnešnímu obrazu hry a rozložení sil na ledě již definitivně rozhodnuto, když se tváří v tvář před Furcha dostal Forman a střelou nad vyrážečku uzavřel výsledek na konečných 3:0.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Eminger (J. Hlinka, Polášek), 7. Eminger (Buchtele, J. Hlinka), 48. Forman (Cingel). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Frodl, Charvát. Vyloučení: 2:9. Využití: 2:0. Diváci: 10.509.
Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Barinka, Piskáček - Klimek, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Cingel, Sabolič - M. Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Slavia: Furch - J. Novák, Kolařík, A. Růžička, Beňovič, Valach, Štich, Knot, Holub - Kolář, Bednář, Sklenář - Stránský, Vas, J. Doležal - M. Čermák, Vlasák, Poletín - J. Veselý, Klhůfek, T. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články