Hlavní obsah

Bod je ztrátou, litoval Balaštík po premiéře v libereckém dresu

Liberec

Premiéru v libereckém dresu si odbyl zkušený hokejový útočník Jaroslav Balaštík. Po takřka dvouměsíční nucené přestávce od skončení angažmá ve Zlíně naskočil znovu do extraligového dění. A před výbornou diváckou kulisou byl u porážky Bílých Tygrů se suverénním lídrem z Třince 3:4 po samostatných nájezdech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Balaštík nastoupil k prvnímu zápasu v dresu Libercem, to proti Třinci.

Článek

„Je to škoda. Měli jsme zápas výborně rozehraný, rozhodně na tři body," pravil Balaštík. „Padesát minut jsme hráli velice dobře. Pak jsme Třinci nabídli kontaktní gól, na který čekali. A soupeř hodně ožil," připomněl útočník nápor hostí.

„Před utkáním bychom bod možná brali, ale po daném průběhu je to pro nás nakonec ztráta. A mnoho nescházelo, aby hosté proměnili ve finiši další tutovku za stavu 3:3 a vyšli bychom naprázdno. Třinec byl pro mě na rozjezd nejtěžší protivník ze všech," svěřil se forvard.

Na ledě si dobře rozuměl s Filippim. „Je velmi silný na puku. Dal dvě branky po pěkných akcích a byl naším nejlepším hráčem. Připomínal mi zlínského parťáka Petra Lešku z období před deseti lety. Měli jsme spolu jeden trénink poté, co jsem se dozvěděl o složení sestavy. Rád si s ním znovu zahraji," tvrdil Balaštík, který nebyl účastníkem samostatných nájezdů. Neměl choutky na penalty?„Záleží na určení ze strany trenéra. Vybral jiné hráče, což beru, protože se jim dařilo. Kdyby mě tam poslali, tak bych samozřejmě jel. Třeba to přijde někdy v budoucnu," prohodil liberecký útočník.

Balaštík nastoupil na pravém křídle prvního útoku s centrem Tomášem Filippim a Branko Radivojevičem na levé straně. A Filippi pokračoval ve výborné formě z předvánočního období, když vstřelil první a třetí gól Liberce. Na 3:1 dokonce zvyšoval při vlastním oslabení a zdálo se, že je to klíčový moment zápasu. Jenže Třinec se v závěrečné desetiminutovce třetí třetiny nadechl k nevídanému náporu a góly Adamského a Orsavy srovnal a vynutil si prodloužení. Souboj dospěl až k nájezdům. V nich rozhodl Jakub Orsava. „Čekal jsem, že pojedu už dříve. Docela jsem si věřil," usmíval se útočník Ocelářů.

Třinec přijel s cílem získat maximum, takže dva body nejsou vzhledem k jeho síle a ambicím ideální bilancí. „Vypadalo to, že můžeme i prohrát. Zabrali jsme naštěstí v pravý čas. Kdybychom neměli pomalý začátek, mohli jsme v klidu vyhrát za tři body," uvedl třinecký střelec, který si všímal i hry Balaštíka. „Jardu známe ze Zlína. Věděli jsme o jeho kvalitách i motivaci. Liberci určitě pomůže," dodal Orsava.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články