Hlavní obsah

Sparta znovu potupila domácí Brno osmi góly a už je druhá, Slavia zlomila sérii bez bodu

Aktualizováno

Hokejisté pražské Slavie se po devítizápasové sérii bez bodového zisku dočkali výhry, když v rámci 32. kola Tipsport extraligy zdolali na svém ledě Vítkovice 4:3 po samostatných nájezdech. Sparta i podruhé v sezóně deklasovala domácí Kometu, v Brně opět vstřelila osm branek. Zatímco v září vyhrála 8:1, nyní 8:2. Holešovičtí vystřídali na druhém místě tabulky Litvínov, který prohrál 1:2 v Hradci Králové. Vedoucí Třinec přehrál Plzeň 4:1 a na čele soutěže už má náskok jedenácti bodů. Mladá Boleslav porazila Karlovy Vary 5:1, Liberec prohrál v Olomouci 0:2 a Pardubice ve Zlíně 2:3.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Hokejisté Sparty oslavují první gól proti Kometě Brno.

Článek
Fotogalerie

Plzeň po sérii pěti výher v prosinci poprvé nebodovala, když na ledě vedoucího Třince prohrála 1:4. Hrdinou Ocelářů byl útočník Martin Adamský, jenž zaznamenal hattrick, už druhý v sezóně. První dva góly vstřelil během úvodních čtyř minut a znepříjemnil tak extraligovou premiéru gólmanovi Západočechů Patriku Polívkovi. Jeden zásah si připsal i nejlepší kanonýr sezóny Erik Hrňa, a Třinec tak slaví už šesté vítězství za sebou.

Hrozivě dlouhou sérii devíti zápasů bez bodu ukončila poslední Slavia, která doma zdolala Vítkovice 4:3 po samostatných nájezdech. Červenobílí v utkání hned třikrát vedli, Ostravané ale pokaždé dokázali srovnat. V samostatných nájezdech uspěl jako jediný Bednář a kouč sešívaných Dušan Gregor se tak v prvním domácím zápase na střídačce Slavie dočkal triumfu.

Hradec Králové poprvé v sezóně vyzrál na Litvínov, který porazil 2:1. Východočeši si tak připsali teprve druhou výhru z posledních devíti utkání. Mountfield poslal už po patnácti vteřinách hry do vedení Mertl, Jánský ale v šesté minutě srovnal. Vítězný gól si připsal v 18. minuté obránce Jank, od té doby už gólmani Kantor s Francouzem neinkasovali. Chemici spadli z druhého místa na třetí.

Olomouc poprvé v sezóně neinkasovala, zdolala Liberec

Na druhé příčce je vystřídala Sparta, která vyhrála šlágr kola v Brně. A opět ve velkém stylu! V září Holešovičtí triumfovali na ledě Komety 8:1, nyní vyhráli opět jednoznačně - 8:2! Domácí v polovině zápasu dokázali srovnat z 0:2 na 2:2, hned vzápětí ale vrátil Spartě náskok její kapitán Rolinek. A ve třetí třetině přišel uragán, Pražané v ní nasázeli pět branek! Lukáš Pech si připsal hned pět kanadských bodů za gól a čtyři asistence.

Zlín porazil Pardubice 3:2 a doma vyhrál popáté za sebou. Na gól Köhlera ze druhé minuty Východočeši ještě v první třetině odpověděli, pak ale Zlín zásluhou Romana Vlacha s Matějíčkem odskočil na rozdíl dvou branek a Pardubice stihly skóre už jen zkorigovat. Berani sice zůstávají na předposledním místě tabulky, desátá Liberec, jedenáctá Mladá Boleslav i dvanácté Vítkovice ovšem mají stejný počet bodů.

Olomouc i napotřetí v sezóně porazila Liberec, tentokrát 2:0 a vůbec poprvé v sezóně dohrála zápas bez inkasovaného gólu. O výhře Hanáků rozhodli ve druhé třetině obránci - ve 30. minutě otevřel skóre Škůrek, o deset minut později přidal druhou branku Vyrůbalík. Gólman Jiří Trvaj vychytal čisté konto a Mora přerušila sérii čtyř proher. Bílí Tygři naopak padli potřetí za sebou.

Šňůru sedmi porážek ukončila Mladá Boleslav, která na svém ledě porazila Karlovy Vary 5:1. Středočeši měli už v šesté minutě dvoubrankový náskok, v polovině zápasu ale snížil Duda. Klid přineslo domácím až posledních šest minut, v nichž vstřelili tři branky. Západočeši prohráli venku už podvanácté v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga, 32. kolo:
Slavia - Vítkovice 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 22. Vlasák, 29. Stránský, 44. J. Novák, rozh. nájezd Bednář - 27. Vandas, 38. J. Káňa, 55. Svačina.
Třinec - Plzeň 4:1
Branky: 2., 4. a 45. Adamský, 39. Hrňa - 24. Johnson.
Zlín - Pardubice 3:2
Branky: 2. Köhler, 19. Roman Vlach, 34. Matějíček - 11. Gregorc, 38. Čáslava.
Olomouc - Liberec 2:0
Branky: 30. Škůrek, 40. Vyrůbalík.
Mladá Boleslav - Karlovy Vary 5:1
Branky: 2. Látal, 6. Stříteský, 55. D. Výborný, 57. Trončinský, 58. Pacovský - 30. Duda.
Hradec Králové - Litvínov 2:1
Branky: 1. Mertl, 18. Jank - 6. Jánský.
Brno - Sparta 2:8
Branky: 27. Kempný, 33. Ptáček - 19. Barinka, 25. a 35. Rolinek, 43. Forman, 45. Sabolič, 45. a 52. Cingel, 60. Pech.

Reklama

Související témata: