Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 0:1Skrbek zařídil v poslední minutě Olomouci výhru na Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Skrbek 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 33. kole extraligy na ledě Sparty 1:0, jedinou branku vstřelil v čase 59:33 v přesilové hře obránce Pavel Skrbek. Brankář Jiří Trvaj vychytal podruhé v sezóně čisté konto. Nováček se dočkal výhry nad Spartou v tomto ročníku na třetí pokus.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rolinek ze Sparty se marně snažil zaskočit olomouckého brankáře Jiřího Trvaje, vpravo Martin Vyrůbalík.

Článek

Sparta měla hned v úvodu šance. Ve druhé minutě trefil Rolinek tyč a v následné přesilovce domácích při Řípově vyloučení Trvaj pokryl pokusy Buchteleho, znovu Rolinka a v největší šanci zakončil před odkrytu brankou jen slabě Pech.

Práci měl i Novotný, jenž pochytal pokusy Řípy, Zuzina a při Ďalogově trestu stihl zabránit i Řípově dorážce. Sparta se ubránila také při trestu Bahenského a v 18. minutě Trvaj musel ukázat své umění po Cingelově střele po přečíslení.

Na začátku druhé třetiny sice Sparta dostala puk do branky, ale sudí Lacina po souboji Rolinka s Trvajem přerušil hru. Pech dorážel puk do odkryté branky, kromě neuznaného gólu šel ještě pykat za sekání.

Pak byli vyloučeni třikrát za sebou hosté, Sparta hrála i 37 a pak ještě šest vteřin v pěti proti třem, ale Trvajovu branku ostřelovali domácí marně. Stav se neměnil ani v dalších přesilovkách na obou stranách. Největší šanci měl ve 39. minutě při plném počtu hráčů na ledě Pech, který dostal přihrávku za obranu, Trvaj však jeho bekhend vyškrábnul.

Ve 45. minutě při Saboličově trestu netrefil odkrytou branku Patera. Sparta se zase neprosadila při Knotkově trestu na dvě plus dvě minuty. V 53. minutě pokryl sérii pokusů hostů Novotný. Domácí odolali při Klimkově trestu, ale po Piskáčkově faulu na Rachůnka už Hanáci rozhodli. Novotný zůstal rozhozený po předchozím souboji před brankou a Skrbek pohodlně zakončil do prázdné klece.

Hokejová Tipsport extraliga - 33. kolo:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávky: 60. Skrbek (Rác, Vyrůbalík). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 5918.
Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Barinka, Piskáček - Klimek, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Cingel, Sabolič - M. Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Olomouc: Trvaj - Staněk, Vyrůbalík, Jaroměřský, Skrbek, Škůrek, Ondrušek - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Řípa - Zuzin, Herman, Laš - Diviš, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec