Hlavní obsah

Liberec se rve o play off, udolal i Spartu! Boj o elitní šestku graduje, lídr uťal minisérii proher

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Čtyři kola zbývá sehrát v základní části hokejové Tipsport extraligy a boj o předkolo play off i mezi elitní šestici vrcholí! Pardubice, držící poslední pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále, prohrály 0:2 ve Vítkovicích a jejich dnešní přemožitel i Zlín s Plzní (2:4) ztrácejí na Východočechy pouhé dva body. S odstupem dalších dvou bodů číhá na svoji šanci také Mladá Boleslav (zvítězila 4:0 na Slavii), která okupuje poslední desátou příčku pro účast ve vyřazovací části. O play off se rvou Bílí Tygři z Liberce, výhra 5:2 nad Spartou jim udržela naději. V tabulce druhý Litvínov zvítězil 4:2 v Olomouci, třetí brněnská Kometa přehrála doma 3:1 Karlovy Vary a oba vítězové si upevnili svoje pozice. Třinec zvítězil 3:0 na ledě Hradce a ukončil minisérii tří proher v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Gřegořek a brankář Ján Lašák z Liberce se radují z vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice doma umí, tentokrát se o tom přesvědčily Pardubice. Skóre otevřel už v 18. vteřině utkání Olesz a byl to nakonec gól vítězný, protože pardubičtí střelci bez marodícího nejlepšího extraligového kanonýra Petra Sýkory nedokázali překonat brankáře Daniela Dolejše ani jednou. Výhru nakonec pojistil ve třetí třetině Tomáš Svoboda a Východočeši utrpěli čtvrtou prohru v řadě. Ostravané naopak před svými fanoušky pošesté za sebou naplno zabodovali a důrazně nakročili k účasti v play off.

Úřadující mistr ze Zlína po nevydařeném vstupu do letošního ročníku už klepe na bránu přímého postupu do play off. Zaváhání Pardubic ale nevyužil a Plzeň ani na čtvrtý pokus v sezóně neporazil, a tak se situace v boji o šesté místo ještě více zdramatizovala. Vítězný gól Západočechů vstřelil v přesilovce obránce Kadlec, v dresu poražených se Jakub Svoboda podílel na obou brankách.

Hrňa nasměroval Třinec k výhře

Vedoucí Třinec se po třech prohrách znovu naladil na vítěznou vlnu. Proti Hradci Králové vyhráli Oceláři už popáté za sebou, tentokrát je k vítězství nasměroval dvěma trefami střelec Erik Hrňa. Rekord Pardubic ze základní části ročníku 2002/03 mají Třinečtí ještě stále šanci překonat, pokud ze svých posledních tří duelů získají alespoň osm bodů.

Také Litvínovu se proti Olomouci daří, zvítězil nad ním i ve čtvrtém měření sil v tomto ročníku. Gólem a přihrávkou mu k tomu pomohl i 43letý veterán Martin Ručinský, výhru pečetil při hře domácích bez brankáře střelou přes celé kluziště Trávníček. Hanáci čekají na bodový zisk už jedenáct zápasů, na výhru pak ještě o jedno utkání více.

Kometa na dálku soupeří se Spartou o třetí místo, dnešní výhrou nad Karlovými Vary se brněnští hokejisté vzdálili pražskému celku na čtyři body. Západočeši sice v Brně vedli, ale domácí si pak rozdělili po gólu v každé třetině, dvakrát se prosadil Jan Hruška. Energii uchránil od vyšší porážky brankář Závorka, naděje týmu z lázeňského města na předkolo se ale rozplynuly.

Nevydařená rozlučka Slavie

Sparta prohrála v Liberci 2:5, domácí svoji důležitou výhru podpořili třemi využitými přesilovkami. Hostům nepomohlo ani střídání brankářů. Bílí Tygři po sérii šesti proher zaznamenali už čtyři vítězství a znovu posílili své šance na předkolo play off. Na desátou Mladou Boleslav aktuálně ztrácejí čtyři body.

Středočeský nováček totiž rovněž báječně finišuje. Z ledu Slavie odvezl tři body za výhru 4:0 a vyhrál už osmý z posledních deseti duelů. Brankář Martin Růžička předvedl 40 úspěšných zákroků a připsal si druhou nulu v sezóně.

Sešívaní nastoupili pod vedením trenérské dvojice Beránek, Srdínko a dnešním duelem se rozloučili s O2 arenou. Zbytek sezóny dohraje Slavia v Edenu, neboť v multifunkční libeňské aréně odstartují přípravy na halové mistrovství Evropy v atletice a následně i na světový šampionát v ledním hokeji.

Hokejová Tipsport extraliga, 48. kolo:
Vítkovice - Pardubice 2:0
Branky: 1. Olesz, 47. T. Svoboda
Brno - Karlovy Vary 3:1
Branky: 34. a 58. J. Hruška, 16. Dočekal - 13. Bartek
Hradec Králové - Třinec 0:3
Branky: 10. a 42. Hrňa, 59. Rákos
Liberec - Sparta 5:2
Branky: 18. Výtisk, 30. Šimek, 32. Bulíř, 37. J. Vlach, 60. T. Urban - 34. J. Hlinka, 40. Přibyl
Olomouc - Litvínov 2:4
Branky: 36. a 50. Škůrek - 4. Ručinský, 37. Petružálek, 46. Jánský, 59. Trávníček
Slavia - Mladá Boleslav 0:4
Branky: 8. M. Látal, 19. D. Výborný, 37. Musil, 49. Pacovský
Zlín - Plzeň 2:4
Branky: 19. Veselý, 57. Jak. Svoboda - 11. Kratěna, 14. Simon, 36. P. Kadlec, 50. Mozík

Reklama

Související témata: