Hlavní obsah

Hnus! Zostudili jste jméno Slavie, zuří fanoušci. Vedení klubu najednou couvá a mluví o poškození

Praha
Aktualizováno

Obrovskou vlnu nevole vyvolala mezi fanoušky hokejové Slavie výzva vedení sešívaného klubu, aby právě příznivci červenobílých finančně přispěli do vytvořeného motivačního fondu s názvem „Zachraň klub HC Slavia Praha“ s podtextem „Podílej se na záchraně HC Slavia Praha a nenech ji padnout po dvaceti dlouhých letech v extralize.“ Fanoušci vnímají spuštěný projekt jako zostuzení a pošpinění jména Slavie a hlasitě dávají najevo svůj nesouhlas. Vedení pražského celku odpoledne vydalo prohlášení, že se od projektu motivačního fondu distancuje. Pouhý den předtím ho přitom marketingový manažer klubu Petr Buršík obhajoval...

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci hokejové Slavie.

Článek

Slavia se ve své jubilejní dvacáté sezóně v tuzemské nejvyšší soutěži potácí u dna extraligové tabulky a takřka se stoprocentní jistotou ji letos nemine baráž o udržení. Klub se proto obrátil na své příznivce, aby přispěli do motivačního fondu, jenž má sloužit jako odměna hokejistům, pokud se v Tipsport extralize zachrání. Cílová meta, která bude mezi hráče rozdělena, je 400 tisíc korun.

„Velmi si ceníme našich fanoušků a jejich podpory. Rádi bychom ty největší srdcaře zapojili do života našeho klubu a také je požádali o pomoc. Myslíme, že právě motivační fond, který vznikne díky nim, je tím správným krokem. U našich hráčů navíc bude posílena odpovědnost vůči fanouškům a ti si tak budou moci ještě více nárokovat kvalitnější výkony, které budeme tolik potřebovat," uvedl v tiskové zprávě slávistický marketingový manažer Petr Buršík.

Stanovisko Slavie zaslané ve středu odpoledne:
Vedení HC Slavia Praha se distancuje od projektu motivačního fondu pro hráče. Došlo ke komunikaci marketingu s PR agenturou, ale následné zveřejnění původně jinak zamýšleného projektu nebylo klubem odsouhlaseno, ani nedošlo k uzavření žádného smluvního vztahu nebo objednávky. Vážíme si podpory fanoušků, kteří stojí za naším klubem.
„Něco takového je nepřípustné, protože my takto hráče nepotřebujeme motivovat. Oni sami vědí, o co hrají a za co hrají. Považuji celou záležitost za nehoráznost, která náš klub v této době poškozuje a odmítám jakékoliv spojení s tímto projektem,“ uvádí majitel klubu Vladimír Pitter.

A co takhle odměna fanouškům?

Když příznivci sešívaných zaregistrovali, s čím se na ně klub obrací, nestačili se divit. „To už si z nás vedení fakt dělá pr...? Celý rok se na výkony nedá koukat, katastrofa, a my se složíme na odměnu hráčům? A co takhle odměna fanouškům??? Sorry, ale jestli tohle myslí vedení vážně, tak já si přeju, abychom spadli do 1. ligy a očistili klub od blbců, kteří ničí Slavii!!! Já budu mít Slavii rád i v první lize a budu jí pomáhat, aby se vrátila zpět, ale s lidmi, kteří za Slavii budou bojovat!" napsal na facebookovém profilu vytvořeném k motivačnímu fondu Lukáš Bohata.

Komentářů se sešlo přes stovku a drtivá většina z nich obsahuje jen negativní reakce. „Tak to tedy znamená, že my, slávisti srdcem, tělem a duší, máme platit tzv. profesionálům, aby zachránili náš klub? A oni nemají plat? Jsem starej dědek, chodil jsem na Slavii, když hrála na Štvanici, na otevřeném stadiónu v Edenu, v šedesátých letech, ale dnes mám jediný komentář: běžte do pr...e! Vy nejste moje Slavia!" píše Vilém Hodr.

Tohle si nesmíme nechat líbit, burcují fanoušci

Fanoušci mohli začít přispívat od včerejší 21. hodiny, celá akce potrvá 45 dní. Odměnou jim budou předměty v hodnotě od 150 do 22 000 korun. Mohou se těšit na podepsané hráčské kartičky, puky, dresy nebo na rukavice Jaroslava Bednáře, hokejku Tomáše Vlasáka, lapačku Adama Svobody či vyrážečku Dominika Furcha.

Jenže zájem o finanční motivaci příliš není. Do středečního poledne přispělo 10 fanoušků a vybralo se 9050 korun. „Tímhle jste jméno Slavie zostudili mnohem víc, než by byl sestup. To je prostě tak trapný, že doufám, že ten, kdo to vymyslel, už má zabaleno a v marketingu si už neškrtne. Fakt hnus," čílí se Steve Fanda Siruczech. „Za celý svůj život, který fandím Slavii, jsem se nikdy nestyděl tak, jako teď. Tohle vám my fanoušci nikdy nezapomeneme. Slávisti, pojďte jim to dát sežrat! Tohle si nesmíme nechat líbit!!!" přidává se Marek Hofman.

„Něco vám povím, vy rádoby slávisti ve vedení i na ledě... To, že jsme letos totálně ve sračkách, je vaše vina, takže si prachy hledejte kde chcete, ale ode mě je nečekejte... Za výjezdy, za domácí zápasy, za to všechno jsem nejen já utratil desetitisíce, podporoval ty kluky, ať byly výsledky jakékoli, snášeli jsme nespočetněkrát na stadiónech soupeřů narážky a urážky na naše postavení v tabulce... A po tom všem, co pro vás děláme, po nás ještě chcete peníze a ještě si drze dovedete napsat, že tak se pozná věrný fanoušek? Jste banda ubožáků, co akorát špiní značku Slavie. Ostuda, děláte z fanoušků idioty!!!" má jasno David Šáfa Šafus.

Měli by fanoušci Slavie vyslyšet výzvu klubu a přispět do motivačního fondu?
Ano
4,8 %
Ne
95,2 %
Celkem hlasovalo 51238 čtenářů.

Reklama

Související témata: