Hlavní obsah

Třinec - Sparta 6:2Stav série 1:0Třinec je v semifinále o krok napřed, Spartě uštědřil debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Matuš (trestné střílení) 1 : 0
27. Adamský 2 : 0
32. Pech 2 : 1
35. Hrňa 3 : 1
44. Dravecký 4 : 1
45. Doudera 5 : 1
48. Plíhal 6 : 1
58. Přibyl 6 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Semifinálový hit hokejové Tipsport extraligy začal v sobotu jednoznačným vítězstvím Třince! Oceláři v úvodním duelu s pražskou Spartou jasně dominovali a soupeře vyprovodili debaklem 6:2. Série pokračuje zítra od 17.20 opět na ledě Třince.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost třineckých hokejistů po gólu v brance Sparty.

Článek
Fotogalerie

První semifinálové bitvě nescházelo snad nic. Dva velcí aspiranti na titul se do sebe zaklesli ve velkém stylu a strhující podívanou mohl jako první gólově okořenit domácí Roth, který si v desáté minutě položil Novotného, ale z úhlu přestřelil odkrytou bránu. Hosté v závěru první části kontrovali akcí Saboliče, jehož ránu přes obránce Hrubec vyrazil betonem.

Werk Aréna poprvé explodovala ve 24. minutě: Polášek zahákoval ve vyložené příležitosti Matuše, který z nařízené penalty chladnokrevnou kličkou bezpečně překonal Januse a nijak ho z míry před nájezdem nevyvedlo ani střídání sparťanských gólmanů.

Poláškovu frustraci zakrátko prohloubil Adamský, který v přesilovce potrestal jeho vyloučení. Sparťany tím spíše muselo zabolet, že jenom pár vteřin předtím promarnil v oslabení velkou šanci na vyrovnání Rolinek.

Pech vykřesal naději, Třinec ale rychle zvýšil náskok

Domácí v dvouminutových intervalech mohli přidat třetí trefu, ale Ružička po paralelním zaváhání Ďalogy s Mikušem netrefil za bezmocným Novotným prázdnou klec. Tak se Sparta vrátila do hry. Při hře čtyři na čtyři se dostala do přečíslení tři na jednoho a Pech nadvakrát pokořil Hrubce. Vzepětí Pražanů ale netrvalo dlouho a třetím gólem ho odrazil Hrňa, od jehož nohy doputovala do sítě Kleslova rána.

Zmar Sparty dovršil ve 42. minutě přesilovkovou střelou do horní tyče Polášek, Dravecký se pak krásně proháčkoval útočným pásmem ke čtvrtému gólu a pak už nebylo o vítězi pochyb. Hostům se smůla dále lepila na hokejky. Mikuš kuriózně upadl jako poslední muž na útočné modré čáře a Doudera ze sóla zvýšil na 5:1. Vedle řady strkanic, potyček a pěstních výměn diváci viděli ještě jeden gól v síti hostů, v přesilovce ho zblízka dal Plíhal. Sparta těsně před koncem pouze zmírnila porážku, když Přibyl tečoval střelu Barinky.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 6:2 (0:0, 3:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 24. Matuš z trestného střílení, 27. Adamský (Polanský, Klesla), 35. Hrňa (Klesla, Ružička), 44. Dravecký (Orsava, Galvas), 45. M. Doudera, 48. Plíhal (Ružička, Hrňa) - 32. Pech (Kumstát), 58. Přibyl (Barinka, Forman). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Bláha, Svoboda. Vyloučení: 13:12, navíc Réway 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5063.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, od 47. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Kreps, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Pechanec, Matuš - M. Růžička. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Sparta: Novotný (24. na nájezd a od 45. Janus) - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, od 47. navíc Eminger - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Který tým postoupí do finále extraligy?
Třinec
73,5 %
Sparta
26,5 %
Celkem hlasovalo 3926 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2015

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Plzeň - logo Plzeň
    3 : 1
  • Pardubice - logo Pardubice Vítkovice - logo Vítkovice
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 0
  • Litvínov - logo Litvínov Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    4 : 3
  • Semifinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Sparta - logo Sparta
    4 : 2
  • Litvínov - logo Litvínov Brno - logo Brno
    4 : 1
  • Finále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    3 : 4