Hlavní obsah

Bral trenér Růžička úplatky? Slavia i kouč národního týmu řeší problém s darem od otce

Aktualizováno

Trenér národního týmu Vladimír Růžička má před sebou nepříjemné vysvětlování. Na videu, které se dostalo na internet, totiž otec nejmenovaného hráče naznačuje, že tehdejšímu trenérovi Slavie daroval půl miliónů korun výměnou za to, že bude jeho syn pravidelně nastupovat. Částka měla být zaevidována jako sponzorský dar, Slavia však na svém oficiálním webu oznámila, že v daném období takovýto sponzorský dar neobdržela.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička.

Článek

Trenér národního týmu Vladimír Růžička hovoří s otcem hráče

"Já si myslím, že v tomhle nemám žádný problém. Kdo mě zná, tak ví, že výkonnost je daná. Kdo tu výkonnost nemá, tak zkrátka nemůže hrát," uvedl Růžička pro web tn.cz.

Podle videa natočeného skrytou kamerou a zveřejněného nyní na internetu rodič zaplatil v průběhu dvou let dvakrát 250.000 korun, na základě čehož předpokládal, že jeho syn bude hrát zřejmě za seniorský A tým. S mužstvem však jen trénoval a do základní sestavy se stabilně neprosadil.

Slavia na svém webu však naznačuje, že finanční příspěvek neskončil jako sponzorský dar v hospodaření klubu. "V každém případě se budu snažit zjistit, o koho se mohlo jednat, protože indicií je tam tolik, že společně s některými lidmi v klubu budeme schopni zanalyzovat, o koho se mohlo jednat," uvedl majitel Vladimír Pitter, který celý případ považuje za osobní aktivitu Růžičky. Naznačuje tak, že částka 500.000 korun byla úplatek pro někdejšího trenéra a generálního manažera klubu.

Růžička označil jednání otcova hráče za ránu pod pás. "Ten chlap pak začal řešit nějaké věci a že to video zveřejní teď před mistrovstvím světa, aby to bylo sledovaný víc jak Nagano," řekl Růžička tn.cz. "Bude mistrovství světa a nechci to řešit. Pak uvidím, co s tím budu dělat. Ale byla to rána pod pás. To každopádně. Velká rána," dodal.

Co si myslíte o videu s Vladimírem Růžičkou?
Růžička bral úplatek
67 %
Šlo o nedorozumění, Růžička otci nic neslíbil
33 %
Celkem hlasovalo 39756 čtenářů.

Reklama

Související témata: