Hlavní obsah

Třinec zřejmě přijde o Klepiše a buduje farmu ve Frýdku-Místku

Praha
Aktualizováno

Útok na extraligový titul hokejistům Třince jen těsně nevyšel. V nové sezóně ho ale budou chtít zopakovat, byť zřejmě ztratí reprezentačního útočníka Jakuba Klepiše, který má nabídky z ciziny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Opustí Jakub Klepiš Třinec?

Článek

„Klepišovi u nás skončila smlouva, ale nebráníme se jednáním. Nejsme však jediní zájemci o jeho služby a víc nechci zveřejňovat, dokud neexistuje jasná dohoda. Věci ještě nejsou dotažené," říká generální manažer klubu Pavel Marek, jenž potvrzuje, že vicemistra povede i v příští sezóně kouč Jiří Kalous a jeho asistentem zůstává Václav Varaďa.

Pro padesátiletého Kalouse, jenž v minulosti na extraligové úrovni dlouhodobě působil jako Růžičkův asistent ve Slavii a poté v roce 2009 převzal jako kouč na tři sezóny Liberec, je pokračování na střídačce Ocelářů velkou výzvou.

„Titul zůstává jasným cílem a z tohoto pohledu je to jednoznačně velký hnací motor, že se ten cíl zatím nepodařilo naplnit. Mě osobně to velmi mrzí a musím přiznat, že na to ještě dost často myslím, kde se třeba stala nějaká chyba. Nebylo by ale fér poslední sezónu hodnotit nějak negativně," míní Kalous.

Ví, kde musí přidat

Že se Třinci nakonec nepodařilo dosáhnout vysněné mety, bere přes přetrvávající zklamání z těsné finálové porážky s nadhledem. „Možná to byla i otázka sportovního štěstí, nebo nám něco málo chybělo. Litvínov prostě byl v tom sedmém zápase lepší, vyhrál a my se tak k tomu musíme i postavit, že vítěz může být jen jeden," připouští Kalous, pro nějž je povzbuzující, že může pracovat v podstatě se stabilizovaným kádrem.

„Vím, kde nás tlačí bota, kde musíme přidat, ale po dlouhé době zažívám, že pokrčuju u stabilizovaného týmu, což by měla být jasná výhoda a dává mi to náskok v práci. V Třinci teď není nutné něco budovat, spíš je tu pro trenéra možnost pokračovat v tom, co s mužstvem už udělal," míní Kalous.

I když odešel do KHL obránce Roth a stejnou cestu zřejmě půjde Klepiš. „Oba jsou to výborní hráči, ale ta kvalita extraligových parametrů v mužstvu zůstala a ti ostatní kluci tu tíhu i za ně vezmou na sebe," uvažuje trenér.

Novinkou v Třinci je červnové kondiční soustředění ve Vysokých Tatrách a především zřízení farmářského týmu ve Frýdku-Místku, který povedou trenéři Juřík s Malíkem. „Snažíme se někde získat prvoligovou licenci. Námluvy s Kadaní už padly, ale rozjíždíme i jinou aktivitu.

Pokud přes léto neuspějeme, postup farmy do vyšší soutěže se budeme snažit zajistit sportovní cestou," říká bývalý hráč Jan Peterek, jenž má v Třinci na starosti mládež a bude mít na starost i propojení Ocelářů s farmou.

Reklama

Související témata: