Hlavní obsah

Sparťané se v O2 areně nebudou cítit jak motokrosaři a smutní nad pádem Slavie

Jan ŠkvorSport.cz

Těžké srdce ze stěhování z holešovické haly do moderní vysočanské O2 Areny pro domácí zápasy extraligy i Ligy mistrů? Ale vůbec ne, právě naopak! Hokejisté Sparty si dobře uvědomují, že přesun s sebou nese mnohem víc pozitiv - jak pro ně samotné, tak fanoušky klubu. Mnohem víc naopak sparťany trápí sestup městského rivala Slavie do první ligy a s tím spojená absence derby v nadcházejícím ročníku Tipsport extraligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pražská derby už příští extraligovou sezónu neokoření. Sestupu Slavie lituje i Sparta.

Článek

„Že spadla Slavia, mě velice mrzí. Zápasy s ní vždycky měly náboj, chodilo hodně lidí. Ačkoliv je to rival, tak věřím, že se zase vrátí zpátky," přeje si hlavní kouč Sparty Josef Jandač a jeho svěřenci vidí situaci stejně.

„Slavia je obrovský rival a zápasy s ní mě bavily. Proto je velká škoda nejen pro Prahu, ale i celou ligu, že už tady Slavia není. Derby mi bude chybět," říká útočník Jaroslav Hlinka. Fanoušci sice o derby ochuzeni nebudou, neboť oba týmy se utkají 1. září v Holešovicích, jenže půjde jen o přípravný duel před startem sezóny, což se s vyhrocenými boji o body prakticky nedá porovnávat.

Sparťané od příští sezóny vystřídají Slavii v O2 areně, a přestože někteří fanoušci se se stěhováním z Holešovic do Vysočan smiřovali jen těžce, hráči a trenéři s tím nemají žádný problém. „Taková je prostě doba, přišel čas stěhovat se do nového. O2 arena je krásná hala s hezkým zázemím. Pro všechny je to krok dopředu, všechno je v O2 areně modernější a lepší," tvrdí Hlinka.

Jandač: Musíme z O2 areny udělat domácí tvrz

„Naše hala sice taky není špatná, ale už dosluhuje," uvědomuje si Jandač. A nebojí se, že by se sparťané necítili ve Vysočanech jako doma. „My si tam své domácí prostředí uděláme. Sice budeme potřebovat chvíli na sžití, ale času máme dost. Musíme z O2 areny udělat domácí tvrz."

Jandač už vůbec nechápe nářky některých sparťanských příznivců, že se klub stěhuje do haly spjaté se slávistickou minulostí. „Ale takhle to nikdo z nás vůbec nebere! O2 arena je multifunkční hala, která nenabízí jenom hokej, ale také jinou zábavu. To je stejné, jako kdybychom tam hráli po motokrosu, a říkali bychom, že se cítíme jak závodníci motokrosu," usměje se trenér.

Pöpperle se komorní atmosféry neobává

Nehrozí ovšem, že na některých zápasech s méně atraktivními týmy bude v O2 areně panovat komornější atmosféra? V případě Slavie totiž tomu tak většinou bylo... „To se teprve uvidí. Věřím tomu, že máme jiné jádro fanoušků než Slavia. Možná nějací příznivci úplně přestanou chodit a budou na O2 arenu nadávat, ale třeba se zase objeví noví, kteří si cestu najdou. My se musíme především soustředit na to, abychom hráli dobrý hokej, aby měli lidi důvod chodit," apeluje Jandač.

„Já se toho vůbec nebojím. Máme lepší fanouškovskou základnu a zadruhé jsme teď jediný extraligový tým v Praze. Takže si nemyslím, že by na nás v O2 areně chodilo tolik lidí jako na Slavii," hlásí sebevědomě brankářská jednička Tomáš Pöpperle.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice