Hlavní obsah

Rozjetého lídra z Liberce nezastavila ani Boleslav. Plzeň zdolala mistra a je druhá

Aktualizováno

Liberečtí hokejisté pokračují v Tipsport extralize ve vynikajících výkonech. Na ledě Mladé Boleslavi zvítězili v rámci 31. kola 5:3, zaznamenali už devátou výhru v řadě a upevnili si první místo v tabulce. Plzeň zdolala mistrovský Litvínov 2:1 a poskočila na druhou příčku. Třetí je Sparta, která si v pondělí poradila s Hradcem Králové 5:2. Brno sice promarnilo doma s Olomoucí tříbrankový náskok, přesto nakonec udolalo Kohouty 4:3 v prodloužení. Třetí tříbodový zisk za sebou si pod novým trenérem Jiřím Dopitou připsal Třinec, jenž v ocelářském derby porazil Vítkovice 3:0. Chomutov podlehl Zlínu 1:5, když se hattrickem blýskl Lotyš Roberts Bukarts. Karlovy Vary prohrály v Pardubicích 0:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu na ledě Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Mladé Boleslavi se proti Liberci doma daří. Včetně minulého ročníku vstřelila Bílým Tygrům před vlastními příznivci pokaždé tři góly. Stejný kousek se jí povedl i v pondělí, tentokrát to ale Středočechům nestačilo ani na jeden bod.

Podještědský celek měl výtečný nástup do utkání. Po dvou gólech Krenželoka a jedné trefy Jelínka držel po první části vedení 3:1. A náskok si ve zbytku střetnutí již dokázal pohlídat. Obě mužstva využila v utkání tři početní výhody. Bruslařskému klubu nepomohla k obratu ani výměna brankářů. Svěřenci trenéra Filipa Pešána zvítězili podeváté za sebou a jsou suverénně v čele soutěže. Aktuálně druhá Plzeň ztrácí na Bílé Tygry propastných čtrnáct bodů!

Hokejová Tipsport extraliga - 31. kolo:
Třinec - Vítkovice 3:0
Branky: 5. T. Kopecký, 38. Žejdl, 45. Plíhal.
Plzeň - Litvínov 2:1
Branky: 10. Bližňák, 51. T. Svoboda - 60. M. Hořava.
Mladá Boleslav - Liberec 3:5
Branky: 14. P. Musil, 26. T. Urban, 56. Klepiš - 5. a 17. Krenželok, 12. Jelínek, 23. Bulíř, 31. Radivojevič.
Chomutov - Zlín 1:5
Branky: 10. Ölvecký - 17., 36. a 60. Bukarts, 19. Šťastný, 28. R. Vlach.
Sparta - Hradec Králové 5:2
Branky: 2. Kumstát, 37. Buchtele, 38. Klimek, 38. Sabolič, 40. Forman - 49. J. Kudrna, 56. Vydarený.
Pardubice - Karlovy Vary 3:0
Branky: 22. P. Sýkora, 38. Orsava, 54. Nahodil.
Brno - Olomouc 4:3 v prodloužení
Branky: 12. a 62. J. Hruška, 4. Dostálek, 5. Raška - 18. Buc, 29. J. Herman, 33. Zeman.

Obhájci titulu z Litvínova se stále nedaří odlepit z poslední pozice. V pondělí prohrál v Plzni 1:2. Domácímu brankáři Machovskému překazil nulu až v samém závěru Hořava. Indiáni se vyšvihli na druhé místo, úřadující mistr je naopak po třetí porážce za sebou nadále na chvostu tabulky.

Třineckým Ocelářům příchod Jiřího Dopity na střídačku zatím náramně svědčí. Slezané pod novým koučem zvítězili už potřetí v řadě, tentokrát v ocelářském derby nad Vítkovicemi 3:0.

Třinečtí rozmělnili střelecký prach rovnoměrně do všech tří třetin. Do vedení poslal domácí Kopecký, těsně před druhou přestávkou zvýšil v přesilovce Žejdl a vítězství Ocelářů zpečetil ve 45. minutě Plíhal. Premiérové čisté konto v sezóně si připsal gólman Šimon Hrubec. Vítkovice vyhrály jediné z posledních osmi utkání. Na tříbodový zisk z ledu soupeře čekají už měsíc, naposledy zvítězily 27. listopadu v Karlových Varech (3:1).

Bukarts zaznamenal hattrick

Chomutov začal proti Zlínu před vyprodanými ochozy slibně, když v 10. minutě otevřel skóre Ölvecký. Jenže Berani poté předvedli obrat. Stav otočili ještě do první sirény. Nejprve srovnal Bukarts a o chvíli později překonal Kopřivu v brance i Šťastný. V prostřední dvacetiminutovce si pak hosté vypracovali rozhodující náskok. Vlach a po něm Bukarts upravili na 4:1 pro Zlín.

Po čtvrtém gólu přepustil Kopřiva místo v brankovišti Strmeňovi, ani on ale čisté konto neudržel. Hrdinou večera se stal pětadvacetiletý Bukarts. V poslední minutě pojistil výhru Beranů pátým zásahem a zároveň se stal prvním lotyšským hráčem, který dosáhl v české nejvyšší soutěži na hattrick.

Kometa měla proti Olomouci raketový začátek. Dostálek, Raška a ve 12. minutě Hruška vyhnali brankáře Vošvrdu z branky. Zdálo se být rozhodnuto, jenže Kohouti třígólové manko smazali. Ještě do první pauzy snížil Buc a v rozmezí 29. a 33. Herman se Zemanem zařídili vyrovnání. Hanáci toužili dokonat obrat, nakonec se ale museli spokojit jen s jedním bodem. V prodloužení zajistil Brnu bonusový bod Hruška.

Sparta dala čtyři góly během necelých čtyř minut

Duel mezi Spartou a Hradcem se lámal v závěru druhé třetiny. Během tří minut a 35 vteřin Pražané hned čtyřikrát rozvlnili hradeckou síť a rozhodli o svém vítězství. Mountfield v závěrečném dějství jen zmírnil konečnou porážku a přepustil druhou příčku Plzni. Sparta se po triumfu 5:2, který sledovalo v O2 areně více než 10 tisíc diváků, dotáhla na svého dnešního protivníka v tabulce. Díky lepšímu skóre se posunula na třetí pozici, Mountfield je čtvrtý.

Sérii tří porážek v řadě přerušily Pardubice. Proti Varům je před zraky 9116 fanoušků poslal zkraje druhé třetiny do vedení v přesilovce Sýkora. V závěru periody se poprvé v dresu Dynama střelecky prosadil Orsava, který v 54. minutě ještě připravil třetí gól Nahodilovi. Brankář Východočechů Maxwell se těšil z druhé nuly v sezóně.

Pardubičtí ztrácejí na desátou příčku zaručující start v předkole play off dva body. Energie je po druhé porážce za sebou předposlední, za svým dnešním soupeřem zaostává o čtyři body.

Reklama

Související témata: