Hlavní obsah

Sparta zasazuje pětigólové údery, neušetřila ani Mountfield

Praha

Hokejová Sparta začala po reprezentační pauze dodržovat v extraligových zápasech normu pěti gólů. Po Vítkovicích a Karlových Varech je v pondělí nasázela i hradeckému Mountfieldu, který zdolala 5:2.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Sparťanští hokejisté slaví výhru nad Hradcem Králové.

Článek

Ani na třináctý pokus tak pražský celek neodešel z vlastního ledu s prázdnou. Vedl už po 80 vteřinách, ale soupeře zlomil pak čtyřmi góly během tří minut a 35 sekund na konci druhé části. „Jak nám to tam rychle napadalo, dostali jsme Hradec na lopatky," ulevil si Jan Buchtele, jenž domácí kanonádu v prostředním dějství spustil.

„Na gól jsem čekal od půlky listopadu, proto ta veliká radost. Hlavní je, že jsme byli na Hradec dobře připravení. Je to celek, který umí hrát na brejky, ale pořádně se k tomu vůbec nedostal," liboval si Buchtele.

Sparťany mohla těšit i návštěva v O2 areně, do které zavítalo 10 087 diváků. Víc lidí v této extraligové sezóně přišlo jen v Pardubicích, právě na derby s Hradcem. „Atmosféra byla super zásluhou fanoušků obou mužstev. Je vidět, že v čase kolem Vánoc lidi baví chodit na hokej," oceňoval Buchtele.

Třetí třetina už byla o ničem, řekl Kýhos

Po jeho trefě přišly další tři sparťanské góly během 81 vteřin. „Pro nás tohle bylo vyloženě uklidňující. Zatím to vypadá, že nám svědčí, když se hraje takhle v rychlém sledu," připomínal Buchtele třetí utkání během šesti dnů. „V závěru druhé třetiny jsme každé střídání inkasovali, tím jsme se úplně pohřbili," litoval hradecký útočník Antonín Honejsek.

Přes dva korigující góly z přesilovek v poslední třetině musel trenér Vladimír Kýhos přijmout nejtěžší porážku za měsíc svého působení na hradecké střídačce. „Nevstoupili jsme do zápasu dobře a dostali poměrně laciný gól. Oklepali jsme se z toho a srovnali hru, jenže Sparta byla přece jen důraznější a po tom jejím úderu na konci druhé části bylo po zápase. Třetí třetina už nebyla o ničem, chtěli jsme ji jen vyhrát, abychom se naladili pro další zápas," líčil hradecký kouč.

Když se započte i jarní play off, prohrál hradecký Mountfield se Spartou už posedmé za sebou. „Jakmile jsme se dostali pod tlak domácích, bylo prostě zle. Pět gólů obdržených branek minule v Liberci i teď na Spartě pro nás musí být pádem z hrušky a poučením, že je nutné makat i v obraně," líčil Honejsek, který v sobotu ukončil devatenáct zápasů trvající čekání na gól. "Neuměl jsem si představit, že mě něco takového potká," přiznal.

Reklama