Hlavní obsah

Léčba Dopitou funguje. Třinec pod olympijským vítězem vyhrál potřetí v řadě

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Mizérie třineckých hokejistů se zdá být definitivně zažehnána. Oceláři vyhráli pod koučem Jiřím Dopitou i třetí utkání v řadě, což se jim podařilo vůbec poprvé v sezóně. Před vyprodanou Werk Arénou porazili regionálního rivala z Vítkovic 3:0, když ubránili šest oslabení.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický útočník Petr Strapáč (vlevo) v souboji s třineckým obráncem Tomášem Linhartem.

Článek

„Přesilovky jsme nezvládli. Vůbec nám to nesedlo. Místo střel jsme honili puky po mantinelech. Musíme to zjednodušit. Hrajeme je moc hezky, ale dáváme strašně málo gólů," popisoval příčiny, proč Vítkovice ve třech z posledních čtyř zápasů nevstřelily gól, obránce Tomáš Kudělka.

Naopak Třinci se po příchodu Jiřího Dopity hra v početní výhodě daří. V posledních třech zápasech v ní dali čtyři góly, třikrát se trefil útočník Lukáš Žejdl. „Přesilovky nám v posledních zápasech jdou a je jen dobře, že to Žejdlíkovi střílí. Snažíme se na nich pracovat a asi se i něco zlepšilo," komentoval třinecký útočník Zbyněk Irgl. „V reprezentační přestávce jsme si některé věci řekli, snažíme se je plnit a ty tři odehrané utkání ukázaly, že je to správná cesta do míst, kam Třinec v tabulce patří," řekl Irgl, po jehož přihrávce zvyšoval Žejdl na dva nula pro Třinec.

„Na jejich přesilovky jsme se chystali pečlivě. A ačkoliv hráči tu situaci přečetli, byli u střílejícího hráče pozdě. Od toho momentu jsme už hráli v křeči," lamentoval kouč Vítkovic Ladislav Svozil, jehož tým prohrál sedmé utkání z posledních osmi. Naopak Třinec je po třech úspěších v úplně jiné náladě, než po asi měsíc a půl starém výprasku 0:7 na vítkovickém ledě. „Vychutnáme si tu výhru, ale těch kroků, které musíme udělat, je strašně moc. Teď nás třeba čeká skvěle hrající Liberec. To pro nás bude velký test," řekl útočník Tomáš Kopecký.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice