Hlavní obsah

Rozjetá Plzeň ukončila domácí sérii Sparty, mistr z Litvínova opustil dno tabulky

Praha
Aktualizováno

Úspěšná série hokejistů Sparty, kteří v předchozích 15 duelech na domácím ledě v této sezóně v Tipsport extralize ani jednou nevyšli bodově naprázdno, je minulostí. Postarali se o to v utkání 35. extraligového kola hráči Plzně, kteří ve šlágru zvítězili v O2 areně 2:1. V dalších zápasech Zlín porazil Vítkovice 3:1, brněnská Kometa zvítězila v Třinci 2:1, Mladá Boleslav prohrála s Hradcem Králové 2:3 po nájezdech a poslední příčku opustil mistrovský Litvínov po výhře 3:2 v prodloužení v Chomutově. Na dno tabulky tak klesly vinou horšího skóre Karlovy Vary po prohře 0:3 v Olomouci. Lídr z Liberce si upevnil pozici výhrou 3:2 v Pardubicích a před druhou Plzní má už čtrnáctibodový náskok.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Plzně se radují z vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Sparťané přišli o sérii sedmi výher v řadě a poprvé v sezóně doma odevzdali všechny body. Pražany zaskočil hned v úvodní třetině gólem v oslabení Lukáš Pulpán, po přestávce přidal tečí při přesilovce druhý úspěch Západočechů nejlepší střelec Dominik Kubalík, jenž už má na svém kontě v letošním ročníku extraligy 21 zářezů.

Skvěle chytající Machovský kapituloval až po dorážce důrazného Procházky, ale vyrovnat už domácí nedokázali. Plzeň uzavřela úspěšně venkovní sérii čtyř zápasů, z nichž tři vyhrála, a Pražany v tabulce vystřídala na druhém místě.

V dalším utkání dvou sousedů v tabulce nestačilo Mladé Boleslavi k výhře v souboji s hokejisty Hradce ani dvougólové vedení. V závěrečné části nejprve Brian Ihnacak vstřelil kontaktní gól, v čase 58:41 vyrovnal Kukumberg a v samostatných nájezdech byl Ihnacak jediným úspěšným exekutorem. Východočeský tým zdolal tým z města automobilů poprvé v sezóně a upevnil si čtvrté místo.

Po nevydařeném začátku šplhá tabulkou nenápadně vzhůru Zlín. V pátek vstřelil útočník Petr Holík rozhodující gól v samostatných nájezdech v důležitém souboji na ledě Karlových Varů, dnes skóre proti Vítkovicím otevřel. A když veterán v obraně Ševců Jiří Marušák přidal další dvě trefy, bylo o šesté domácí výhře Zlína v řadě rozhodnuto. Všechny branky padly v prostřední třetině zápasu v přesilovkách, čestný úspěch poražených vstřelil navrátilec Olesz.

Kometa dodržela v utkání s Oceláři normu

V početní výhodě rozhodla o své výhře nad Karlovými Vary také Olomouc. Proměnila hned dvě, góly si rozložila rovnoměrně po jednom v každé dvacetiminutovce a brankář Branislav Konrád si připsal čtvrté čisté konto. Hanáci potvrdili, že se jim proti Energii daří, porazili ji i ve třetím vzájemném duelu v sezóně.

Pozici lídra potvrdil Liberec, byť Pardubice na svém ledě dlouho kousaly. Nerozhodný stav 2:2 zlomil až v závěrečné třetině zápasu v přesilové hře liberecký útočník Michal Řepík, jenž se už v pátek podílel na demolici Pirátů z Chomutova (7:1) dvěma góly a asistencí. Svěřenci Filipa Pešána tak vyhráli dvanácté z posledních třinácti utkáni.

Po dvou střetnutích pod širým nebem se vrátili hokejisté Brna opět do haly a v Třinci udrželi nastolený trend, i potřetí v sezóně zvítězili nad Oceláři rozdílem jednoho gólu. A to zásluhou obratu ve druhé třetině, kdy se v rozmezí 79 sekund trefili Vondráček a Špirko.

V Podkrušnohorském derby přišel sice Litvínov na ledě Chomutova o dvougólový náskok, ale v prodloužení rozhodl o bodu navíc pro Chemiky v přesilovce po pouhých 21 sekundách Robin Hanzl.

Hokejová Tipsport extraliga - 35. kolo:
Pardubice - Liberec 2:3
Branky: 3. Rapáč, 27. P. Sýkora - 12. Výtisk, 26. Bakoš, 52. Řepík
Třinec - Brno 1:2
Branky: 16. T. Kopecký - 36. Vondráček, 37. Špirko
Zlín - Vítkovice 3:1
Branky: 35. a 37. Marušák, 25. P. Holík - 29. Olesz
Olomouc - Karlovy Vary 3:0
Branky: 4. Laš, 29. J. Knotek, 48. Jergl
Sparta - Plzeň 1:2
Branky: 43. M. Procházka - 13. Pulpán, 24. D. Kubalík
Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 16. L. Pabiška, 40. Musil - 43. a rozh. nájezd Ihnacak, 59. Kukumberg
Chomutov - Litvínov 2:3 v prodloužení
Branky: 52. Červenka, 57. Rutta - 34. Martynek, 50. M. Hořava, 61. R. Hanzl

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články