Hlavní obsah

Sparta ovládla přestřelku, lídr prohrál ve Zlíně. Litvínov znovu spadl na dno

Aktualizováno

Lídra hokejové extraligy z Liberce po třízápasové vítězné sérii zastavil doma ve 37. kole těsným vítězstvím 2:1 lepšící se Zlín. Druhá Sparta po výhře v napínavé přestřelce v Pardubicích 6:4 tak částečně snížila velký odstup od lídra na třináct bodů. O další čtyři body zpět je třetí Plzeň, kterou na ledě Indiánů porazil Třinec 3:1. Oceláři se tak znovu vrátili do elitní desítky o bod před Vítkovice, které podlehly v Olomouci 2:3 po samostatných nájezdech. Mistrovský Litvínov spadl znovu na dno extraligové tabulky, když na ledě aktuálně předposledních Karlových Varů prohrál 3:4. Souboj dvou týmů usilující o elitní šestku ovládla Mladá Boleslav, Brno doma porazila 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z druhého gólu proti Brnu. Vpředu čelem je kapitán David Výborný (9).

Článek
Fotogalerie

Liberec sice jednoznačně vládne extralize, ale po třízápasové vítězné sérii narazil ve Zlíně. Berani se oklepali z páteční těsné porážky v Hradci a před vlastními fanoušky posedmé za sebou slavili výhru. Strůjcem vítězství byl opět vynikající brankář Kašík, jenž inkasoval jen jednou na začátku třetí třetiny v oslabení po důrazném dotírání Bakoše. Vůbec první body proti Bílým Tygrům v sezóně ale následně vystřelil domácím Říčka.

Druhá Sparta promrhala v Pardubicích tříbrankový náskok a před druhou sirénou dokonce prohrávala 3:4, když se podruhé v utkání trefil Tomášek. Před přestávkou však vrátil hostům klid vyrovnávacím gólem Buchtele. Přestřelku, v níž se na obou stranách představili dva gólmani, nakonec zlomili na svoji stranu ve třetí třetině hosté, když se podruhé v utkání trefili i Přibyl a Čajkovský. Pardubice prohrály počtvrté za sebou, proti Spartě v této sezóně ještě neuhrály ani bod a na nejlepší desítku ztrácí sedm bodů.

Vítkovice vypadly z desítky

Plzeňským Indiánům se po skvělém venkovním tripu na domácím ledě nedaří. Po páteční porážce s Mladou Boleslaví nestačili ani na Třinec. Střelecké trápení třetího týmu tabulky prolomil až dvě minuty před koncem svým premiérovým gólem v novém týmu Kudroč. Snížil však jen na 1:2. Do prázdné brány pak pojistil vítězství hostům explzeňský Sýkora. Třinec na západě Čech ukončil sérii tří porážek a vrátil se do elitní desítky.

Z ní tak vypadly Vítkovice po porážce v Olomouci, která si naopak upevnila pozici na konci první šestky. Zápas rozhodl až v páté sérii nájezdů Laš. Hanáci tak urvaly v soubojích s Ostravany vůbec první body v této sezóně.

V bitvě týmu usilujících o elitní šestku měla Mladá Boleslav nad Brnem jasně navrch. Po páteční výhře v Plzní excelovala i před svými fanoušky hned od začátku zápasu. V první třetině využili velkou převahu ke vstřelení gólů Lenc s Urbanem, který se trefil podruhé i ve třetí třetině. U tří gólů domácích asistoval Klepiš. Brankáři Rittichovi nakonec pokazil čisté konto sekundu před koncem Němec.

Karlovy Vary přerušily sérii čtyř porážek a dokázaly se odlepit ode dna tabulky, kam poslaly po přímém souboji Litvínov. Verva, která nasadila do utkání sedmnáctiletého Kristiana Reichla, sice vedla zásluhou Hanzla, jenž se trefil v utkání dvakrát, jenže rovněž dvougólový Bartek zvrátil vývoj utkání na stranu Energie.

Hokejová Tipsport extraliga - 37. kolo:
Karlovy Vary - Litvínov 4:3
Branky: 3. Tomeček, 9. Kůs, 24. Bartek, 30. Bartek - 1. Hanzl, 14. Hanzl, 35. Pavelka
Zlín - Liberec 2:1
Branky: 9. Žižka, 48. Říčka - 21. Bakoš
Plzeň - Třinec 1:3
Branky: 58. Kudroč - 21. Dravecký, 31. Polanský, 60. Sýkora
Olomouc - Vítkovice 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 8. Řípa, 46. Buc, Laš - rozhodující nájezd - 12. Klok, 22. Kucsera
Pardubice - Sparta 4:6
Branky: 27. Tomášek, 35. Nahodil, 36. Marcinko, 40. Tomášek - 7. Čajkovský, 17. Přibyl, 25. Hamilton, 40. Buchtele, 49. Přibyl, 59. Čajkovský
Mladá Boleslav - Brno 4:1
Branky: 6. Lenc, 14. Urban, 22. Hyka, 56. Urban - 60. Němec
Utkání Chomutov - Hradec Králové se hraje 2. února

Reklama