Hlavní obsah

Vedoucí Liberec zdolal mistra v nájezdech. Kometa zabrala, Boleslav zlomila Piráty

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

Brněnská Kometa zastavila sérii pěti zápasů bez bodového zisku. Před vlastním publikem porazila v rámci 41. kola hokejové Tipsport extraligy Vítkovice 5:2. Sedmnáctou výhru z posledních devatenácti utkání si připsal Liberec. Svěřenci trenéra Filipa Pešána zvítězili v Litvínově 3:2 po samostatných nájezdech a upevnili si první příčku v tabulce. V dalších pátečních zápasech Třinec zásluhou Martina Adamského zdolal Karlovy Vary 2:0. Mladá Boleslav si v souboji týmů bojujících o postavení v první šestce poradila s Chomutovem 5:2. Hradec udolal Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech, Pardubice prohrály v Plzni 1:4.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Hokejisté Komety slaví s fanoušky výhru nad Vítkovicemi.

Článek
Fotogalerie

Lídr z Liberce na ledě mistrovského Litvínova dvakrát vedl, tři body ale nezískal. Verva v poslední minutě odvolala brankáře a 35 sekund před koncem základní hrací doby jí zařídil prodloužení Hanzl.

Duel nakonec musely rozřešit až samostatné nájezdy, v nichž byl jediným přesným exekutorem Michal Řepík, který se po zranění vrátil do sestavy Bílých Tygrů. Severočeši mají před druhou Spartou třináctibodový náskok, Pražané mají ovšem středeční duel se Zlínem k dobru. Litvínov prohrál popáté za sebou a na desátou příčku zajišťující play off ztrácí už patnáct bodů.

Adamský zařídil výhru Ocelářů

Elitní desítku tabulky uzavírá Třinec, který si svoji pozici v pátek upevnil. Oceláři poslední dva vzájemné zápasy s Karlovými Vary sice prohráli, tentokrát ale slavili tříbodový zisk. Ústřední postavou utkání se stal Martin Adamský, který vstřelil oba góly. Třetí nulu v sezóně si připsal brankář Šimon Hrubec. Energie nebodovala počtvrté v řadě a je i nadále na chvostu tabulky.

Slezané mají před jedenáctými Vítkovicemi, které dnes prohrály v Brně, už sedmibodový náskok. Radost ze čtvrté výhry z posledních pěti utkání však Ocelářům zkalilo zranění hned čtyř hráčů. Třinečtí přišli o obránce Rostislava Kleslu, Tomáše Linharta a Vladimír Rotha. Nejhůře dopadl slovenský forvard Ján Sýkora, jenž opouštěl led na nosítkách.

Kometa rozhodla v druhé třetině

Kometa po pětizápasové šňůře porážek spadla na deváté místo. Její páteční soupeř za ní zaostával už jen o sedm bodů a páteční duel tak byl pro obě mužstva velmi důležitý.

Brno před svými fanoušky dokázalo zabrat. O vítězství rozhodlo v prostřední části hry, kdy čtyřikrát skórovalo. Dvěma zásahy přispěl k triumfu útočník Jan Hruška. Vítkovičtí prohráli čtvrté z posledních pěti střetnutí.

Hradec udolal Olomouc

Hradec Králové zdolal Olomouc pětkrát v řadě a ve třech vzájemných duelech této sezóny od ní dostal jen jednu branku. Dnes však musel o vítězství pořádně zabojovat. Kohouti naposledy přivezli bod z pražské Sparty a hodně potrápili i Mountfield. První třetina byla bohatá na góly. Po 23 vteřinách se prosadil domácí Dej, v 5. minutě ale srovnal svou první trefou v sezóně Ondrušek. Bednář o dvě minuty později znovu vrátil Hradci vedení, jenže Mikúš ještě v téže minutě odpověděl. Následně mohli jít Hanáci dokonce do vedení, Holec ale z trestného střílení Kacetla nepřekonal.

Přesto se hosté dočkali třetího gólu. Obstaral ho ve 33. minutě Pekr. Kohouti byli blízko výhry, jenže v 56. minutě poslal duel do prodloužení v přesilovce Frühauf. V prodloužení branka nepadla a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V páté sérii se trefil Bednář, a protože na druhé straně neuspěl Laš, těšili se Východočeši z bonusového bodu.

Piráti venku znovu neuspěli

Souboj dvou týmů bojujících o přímý postup do čtvrtfinále play off zvládla lépe Mladá Boleslav. Chomutov sice v posledních dvou zápasech zvítězil, venku se mu ale nedaří. Piráti naposledy uspěli 29. listopadu v Hradci Králové a z vítězství se netěšili ani na ledě Středočechů. K triumfu domácích pomohl 37 zákroky brankář David Rittich. Dva góly zaznamenal Radan Lenc, jenž si navíc připsal asistenci u první branky.

Indiáni zdolali Pardubice

Plzeň si chtěla proti Pardubicím napravit reputaci, neboť v posledních třech domácích zápasech vyšla bodově naprázdno a pokaždé vstřelila jen jeden gól.

Skóre otevřel v 18. minutě Beran a druhý gól Indiánů přidal ve 28. minutě Johnson. Redenbach sice vykřesal Dynamu naději na obrat, v 50. minutě ale vrátil Škodovce dvougólové vedení Tomáš Svoboda. Tři body pak ještě v závěru pojistil střelou do prázdné klece Kratěna.

Kolo bude dohráno ve středu utkáním Sparty se Zlínem.

Hokejová Tipsport extraliga, 41. kolo:
Třinec - Karlovy Vary 2:0
Branky: 40. a 44. Adamský.
Mladá Boleslav - Chomutov 5:2
Branky: 27. a 60. Lenc, 5. Hyka, 10. Musil, 36. Trončinský - 3. Valach, 45. Vl. Růžička ml.
Plzeň - Pardubice 4:1
Branky: 18. Beran, 28. Johnson, 50. T. Svoboda, 60. Kratěna - 39. Redenbach.
Litvínov - Liberec 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 26. T. Pavelka, 60. Hanzl - 7. Radivojevič, 48. Krenželok, rozh. nájezd Řepík.
Hradec Králové - Olomouc 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 7. a rozh. nájezd Bednář, 1. Dej, 56. Frühauf - 5. Ondrušek, 7. T. Mikúš, 33. Pekr.
Brno - Vítkovice 5:2
Branky: 21. a 33. J. Hruška, 9. T. Vondráček, 28. Dočekal, 29. Špirko - 14. Balán, 56. Burger.
Utkání Sparta - Zlín se hraje ve středu 3. února
Individuální statistiky hokejové Tipsport extraligy:
Kanadské bodování:
1. Červenka (Chomutov) 38 zápasů/49 bodů (18 branek + 31 asistencí)
2. Bednář (Hradec Králové) 38/35 (8+27)
3. Přibyl (Sparta) 33/34 (13+21)
4. D. Kubalík (Plzeň) 38/33 (22+11)
5. J. Hruška (Kometa Brno) 40/33 (20+13)
Střelci:
1. D. Kubalík (Plzeň) 22 branek
2. J. Hruška (Kometa Brno), Sabolič (Sparta) oba 20
4. Červenka (Chomutov) 18
5. Bukarts (Zlín), Valský (Liberec), P. Sýkora (Pardubice), Laš (Olomouc) všichni 16

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice