Hlavní obsah

Bílí Tygři vyrovnali klubový rekord, série Sparty skončila. Kometa dál ztrácí lesk

mm, dhSport.cz
Aktualizováno

Titul mužstvo víkendu pro hokejisty Hradce Králové! Poté, co v pátek zdolali 5:1 vedoucí Liberec, v rámci nedělního 44. kola Tipsport extraligy si vyšlápli také na druhou Spartu. Hráči Mountfieldu zvítězili 4:2 a utnuli devítizápasovou vítěznou šňůru pražského celku. V dalších zápasech závěrečného kola před reprezentační pauzou se radovaly vesměs domácí týmy: Litvínov porazil Plzeň 3:1, Zlín zdolal Chomutov 4:1, Olomouc přehrála Brno 5:2 a lídr z Liberce předvedl skvělý obrat a nad Mladou Boleslaví nakonec vyhrál 5:4 v prodloužení. Pouze Pardubice odvezly tři body z Karlových Varů po výhře 3:0, Vítkovice doma udolaly Třinec 2:1 v prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Martin Bakoš (vlevo) se raduje se spoluhráči z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Královéhradečtí nastoupili v retro dresech ze sezóny 1993/94 a v duelu se Spartou, na které si v předchozích zápasech sedmkrát vylámali zuby, jim přinesly štěstí. Východočeši si vybudovali třígólový náskok, a přestože hosté ještě dokázali po trefách Hamiltona a Buchteleho utkání zdramatizovat, vyrovnat se jim už nepodařilo. Výhru zpečetil Dietz při hře Sparty bez brankáře a Mountfield se v tabulce posunul na třetí příčku.

Pokračuje vítězná domácí série libereckých hokejistů. Severočeský tým bez zraněné brankářské jedničky Jána Lašáka přitom prohrával ještě osm a půl minuty před vypršením základní hrací doby s Mladou Boleslaví o dva góly, ale zásluhou přesných střel Radivojeviče a Valského si vynutil prodloužení, v němž druhý jmenovaný rozhodl o třináctém domácím úspěchu Bílých Tygrů v řadě. Liberec zvýšil svoje vedení v čele soutěže na devět bodů, navíc 34. výhrou v sezóně vyrovnal klubový rekord z ročníku 2006/07.

Nevyšlo to ani pod Zábranským

Postavení v elitní šestce si upevnila Olomouc, jež bodovala poosmé v řadě. Kometa ani pod vedením šéfa klubu Libora Zábranského, jenž nahradil na střídačce Aloise Hadamczika, nedokázala vybřednout z krize a prohrála osmý z posledních devíti zápasů. Brněnský celek sice stále drží desátou příčku pro účast v předkole play off, ale pronásledovatelé mu už zblízka dýchají na záda.

Vítkovice ztrácejí osm kol před koncem základní části na Kometu pět bodů. V ocelářském derby otočily vývoj zápasu a v prodloužení přetlačily Třinec. Na Polanského vedoucí gól odpověděl v závěrečné třetině Olesz a bonusový bod navíc vystřelil domácím obránce Sloboda. Oba góly Vítkovic padly v přesilových hrách.

Naděje na předkolo play off živí stále také Pardubice, stejně jako Vítkovičtí mají po výhře v Karlových Varech na desátou příčku manko pěti bodů. V lázeňském městě si hosté rozdělili góly rovnoměrně po jednom v každé třetině a dvěma trefami se o další úspěch východočeského celku zasloužil Lukáš Nahodil, jenž dvakrát skóroval i v pátek v Třinci.

Mistr se rozjel

Zvedá se také Litvínov! Obhájci titulu přehráli doma Plzeň a zaznamenali třetí výhru za sebou, což se jim povedlo poprvé v sezóně. Severočechům patří v tabulce třináctá příčka a ztráta na předkolo play off je devítibodová. Všechny tři góly vstřelili domácí v prostřední dvacetiminutovce, šanci brankáři Petráskovi na čisté konto zmařil až minutu a půl před závěrečnou sirénou Poletín.

V přímé bitvě o sedmé místo potvrdil Zlín, že se mu proti Chomutovu daří. Ševci znovu povolili severočeskému soupeři jen jeden gól, vyhráli nad ním i čtvrté měření sil v tomto ročníku a v tabulce si oba celky pozice vyměnily. Piráti se na ledě soupeřů trápí, prohráli už podesáté v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga - 44. kolo:
Karlovy Vary – Pardubice 0:3
Branky: 9. a 40. Nahodil, 60. Kaut
Litvínov – Plzeň 3:1
Branky: 22. T. Pavelka, 24. V. Hübl, 33. Kubát - 59. Poletín
Zlín - Chomutov 4:1
Branky: 18. a 58. Vlach, 13. D. Šťastný, 31. Říčka - 46. V. Růžička
Liberec – Mladá Boleslav 5:4 v prodloužení
Branky: 56. a 63. Valský, 7. Bakoš, 34. Šimek, 52. Radivojevič - 31. a 36. Klimenta, 14. Pabiška, 33. Bárta
Hradec Králové – Sparta 4:2
Branky: 17. J. Kudrna, 26. Šimánek, 33. Mertl, 60. Dietz - 38. Hamilton, 59. Buchtele
Olomouc – Brno 5:2
Branky: 6. Rác, 25. Laš, 29. Húževka, 51. Pekr, 59. Vodný - 48. Ton, 54. V. Němec
Vítkovice – Třinec 2:1 v prodloužení
Branky: 48. Olesz, 62. Sloboda - 28. Polanský

Reklama

Související témata: