Hlavní obsah

Veselý poslal Zlín do čtvrtfinále, Třinec prokletí nezlomil! Vítkovice se zachránily

mm, jsvSport.cz
Aktualizováno

Posledními čtvrtfinalisty play off extraligy jsou hokejisté Zlína. V pátém duelu předkola udolali Třinec 3:2 v prodloužení a stejným poměrem na zápasy vyhráli i celou sérii. Vítěznou trefu obstaral v rozhodujícím souboji kapitán domácích Ondřej Veselý a Oceláři ani na sedmý pokus zlínského soupeře v nadstavbové části nevyřadili. Berani se ve čtvrtfinále utkají s pražskou Spartou, pro loňského finalistu sezóna končí. Třetím kolem pokračovala i skupina o umístění, v níž si dnes definitivně zajistili záchranu v nejvyšší soutěži hráči Vítkovic i přes prohru 1:2 po samostatných nájezdech s Pardubicemi. Již jistý účastník baráže z Karlových Varů doma podlehl Litvínovu 2:3.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

(Zleva) Roman Vlach, autor vítězného gólu Ondřej Veselý a Jiří Ondráček ze Zlína se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrtfinále se utká vítěz základní části Liberec s Chomutovem a druhá Sparta se Zlínem. Tyto série začnou ve středu. Už v pondělí odstartuje boj o semifinále Plzeň s Olomoucí a Hradec Králové s Mladou Boleslaví. O těchto utkáních bylo rozhodnuto už po skončení základní části. Kompletní rozpis čtvrtfinálových zápasů.

Zlín se netajil cílem přetavit zlepšené výkony ze závěru základní části v účast minimálně ve čtvrtfinále. V jeho prospěch hovořila před nedělním rozhodujícím pátým duelem i matematická teorie současné série: Berani vyhráli liché zápasy, Třinec byl úspěšný v sudých.

Jenomže Oceláři začali zostra a na začátku druhé dvacetiminutovky už Berani prohrávali 0:2! Ani tento stav však Vlachovu družinu nezlomil. Přesně za půl minuty po Kindlově druhé trefě vstřelil kontaktní gól tečí Marušákovy dělovky od modré Štumpf a ještě před přestávkou prokázal svoji šikovnost nejlepší střelec play off Petr Holík. Rozhodnout mohl třinecký Tybor, ale tváří v tvář zlínskému brankáři Kašíkovi neuspěl.

Prodloužení se hrálo jen 50 sekund. Pak se po Ondráčkově přihrávce trefil Veselý a oslavy zlínského postupu mohly vypuknout naplno.

Vítkovice se zachránily

Hokejisté Vítkovic mají jistotu účasti mezi elitou i pro příští sezónu. Stačil jim k tomu bod, a tak si mohli dovolit i luxus prohry 1:2 po samostatných nájezdech na vlastním ledě s Pardubicemi. Ostravský klub má tři kola před koncem nadstavbové části náskok deseti bodů na třináctý Litvínov.

Zápasu kralovali oba brankáři, těsný náskok domácích vymazal v prostřední části hry Poulíček. Vítěze neurčila základní hrací doba ani pětiminutové prodloužení a cenný bod navíc zajistil hostům až v nájezdech obránce Štajnoch.

Pardubice jsou nadále dvanácté, jejich náskok na Vervu se ale snížil na tři body. Litvínovský mistr udolal Karlovy Vary na jejich ledě 3:2 a výhru mu vystřelil v předposlední minutě zápasu v přesilovce Radek Duda, jehož severočeský klub získal v závěru loňského roku právě z týmu dnešního soupeře.

Energie prohrála osmý zápas za sebou a jako již jistý účastník baráže se naplno připravuje na to, aby zvládla uhájit pozici mezi elitou v konfrontaci s nejlepšími dvěma týmy první ligy. Pomoci k tomu má i dlouholetá opora Václav Skuhravý, který se v neděli připojil k týmu poté, co se klubové vedení dohodlo s Kladnem na převzetí útočníkových práv do 30. dubna. A vstřelil hned jeden z gólů Varů.

Předkolo play off - 5. zápas:
Zlín - Třinec 3:2 v prodloužení
Branky: 26. Štumpf, 34. P. Holík, 61. Veselý - 12. D. Nosek, 25. D. Kindl
Konečný stav série: 3:2.
Skupina o 11. - 14. místo, 3. kolo:
Karlovy Vary - Litvínov 2:3
Branky: 9. Huna, 14. Skuhravý - 5. Kubát, 7. V. Hübl, 59. Duda
Vítkovice - Pardubice 1:2 po samostatných nájezdech
Branky: 7. Kucsera - 31. Poulíček, rozh. nájezd Štajnoch
Tabulka skupiny o umístění
11.Vítkovice55186526148:15371
12.Pardubice55174529122:16264
13.Litvínov551111627118:14561
14.Karlovy Vary55133237117:18947

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice