Hlavní obsah

Atmosféra ve Zlíně a na Spartě se nedá srovnávat, říká Kašík a slibuje peklo

Praha

Pouze dvakrát v sezóně vyšli hokejisté Sparty gólově naprázdno a pokaždé, když nastoupili proti Zlínu. A v brance Beranů při tom vždy stál Libor Kašík. Ve čtvrtek pomohl 32 úspěšnými zákroky k výhře svého týmu 4:0 a srovnání čtvrtfinálové série play off na 1:1. „Myslím, že Sparta ani tolik šancí jako ve středu neměla. Kluci to odehráli výborně zezadu a strašně moc mi pomohli,“ odmítal si připisovat zásluhy na triumfu 23letý gólman.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík.

Článek

Víte o tom, že jste v probíhajícím ročníku jediným brankářem, kterému se podařilo vynulovat sparťanské střelce? A hned dvakrát?

Slyším to poprvé, ale je to super! Víme, že Sparta dala nejvíc gólů v základní části a o to víc to potěší. Jsem rád, že máme bod a je to 1:1 na zápasy, ale ještě to nic neznamená. Play off se hraje na čtyři zápasy a tohle byl jen první krok.

Ale nesmírně důležitý, vždyť vracet se z Prahy s jednou výhrou v kapse bylo vaším cílem, ne?

Nemyslím, že jsme chtěli vyhrát jenom jeden zápas. Chceme vyhrávat v každém utkání. Ale určitě jsme rádi, že jedeme domů s bodem. Budeme bojovat, a kdyby se nám povedlo vyhrát ještě třikrát, bylo by to úžasné.

Uvědomujete si, že jste přispěl k tomu, že Zlín vůbec poprvé zdolal ve vyřazovacích bojích Spartu na jejím ledě?

Je to neuvěřitelné pro celý Zlín! A pro nás velká motivace do dalších zápasů. Každá série jednou končí a já doufám, že to bude platit i pro tu naši se Spartou v play off.

Narážíte na to, že Berani přes ni i v součtu s federální ligou ještě v play off nepřešli a ve všech šesti případech vypadli. Cítíte, že nyní máte šanci větší, než před začátkem série?

Tak to absolutně ne! Že bych si po jednom zápase myslel, že postoupíme? To vůbec, Sparta je skvělý tým. Ale myslím, že jsme jí to alespoň ztížili.

Nepřekvapilo vás, jak špatný výkon ve čtvrtek podala?

Nemyslím, že hrála nějak špatně. My jsme měli štěstíčko a využili všechny své šance.

Může teď být Sparta pod větším tlakem? Zvlášť když máte před sebou dva domácí zápasy?

Těžko říct. V kabině Sparty jsem nebyl a do hlav jejich hráčům nevidím. Ale chtěl bych především poděkovat zlínským fanouškům.

Že do Prahy dorazili v tak hojném počtu?

Bylo jich tady opravdu hodně. Atmosféra ve Zlíně a na Spartě se nedá srovnávat. U nás doma bude mnohem větší peklo, budeme chtít rozdávat lidem radost.

Reklama

Související témata: