Hlavní obsah

Pět hráčů letí domů s jistotou nominace na MS

STOCKHOLM/PRAHA

Pět hokejistů, kteří už mají jistou nominaci na mistrovství světa, posílá předčasně ze Stockholmu domů trenér Hadamczik. Brankář Hnilička, obránce Hejda a útočníci Výborný, Hlaváč a Hlinka už nenastoupí v sobotu proti Rusům a nebudou hrát ani pondělní duel s Finy o třetí místo v Euro Hockey Tour.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Svoboda zasahuje proti střele Fina Luttinena.

Článek

"Jejich výkonnost je dostatečně prověřena a dáváme jim prostor na regeneraci v domácím prostředí," sdělil Právu trenér. "Úplné volno ta pětice ale nedostane. Má ve Slaném zajištěný led, takže bude trénovat, ale má i právo si trochu odpočinout a nabrat síly před šampionátem," doplnil Alois Hadamczik a naznačil, že v posledním utkání turnaje chystá reprezentační debut pro brankáře Pöpperleho, odvetu s Finy má chytat Svoboda.

Včera ale museli hokejisté ve švédské metropoli vstřebat krutou lekci od Finů. "Nehráli jsme dobře, soupeř nás ve všem předčil. Všude jsme byli pozdě, nechávali to vzadu hodně otevřené a v zoufalství dělali fauly, což Finové trestali. Jejich přesilovky byly smrtící," uznal pro Český rozhlas útočník Jan Hlaváč.

"Neuměli jsme se přizpůsobit trendu švédského rozhodčího, který trestal každý kontakt holí se soupeřem. Neprošel nám jediný háček," připustil v Radiožurnálu i Jan Hejda. Obránce Zdeněk Kutlák seděl během utkání třikrát na trestné lavici, dvakrát z toho byl gól v Hniličkově síti:

Reprezentanty mrzelo také útočné trápení

"Nepamatuji, že by se mi něco takového vůbec kdy v kariéře stalo." Hráči bídný výkon neomlouvali. "Neuměli jsme si vytvořit tlak před brankou, slabě stříleli a silní na puku byli jen v koutech," přiznal Hejda. "Finové měli výborný pohyb, hodně se tlačili do útočného pásma a my jsme jim tu modrou čáru dost pouštěli, a pak je chytali už rozjeté až před brankou," uvažoval Kutlák.

Reprezentanty mrzelo i útočné trápení, za 120 minut na turnaji dali jediný gól. "Chybí nám důraz v koncovce, vůbec nám to tam nepadá, potřebovali bychom i víc štěstí. Je dost znát, že teprve skládáme mužstvo. Není to prostě ono a musíme chyby odstraňovat, ale panika ještě není na místě," vykládal Hlaváč.

"Skutečně nemá cenu bít na poplach, protože na ledě se ještě hledáme, herní styl mužstva se rodí dost těžko a spolupráce i souhra vázne," mínil Hejda.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko