Hlavní obsah

VIDEO: Zdeno Chára riskoval můj život. Mohl jsem ochrnout, zlobí se Šatan

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

Útočník Slovanu Bratislava Miroslav Šatan (38) tvrdí, že po zákroku Zdena Cháry (35) v pražském utkání Lev-Slovan mohl ochrnout. „Ploténku mezi šestým a sedmým obratlem v oblasti krku mám posunutou o 4,5 milimetru do míšního kanálu. Stačil kousek a mohl jsem ochrnout,“ uvedl Šatan v rozhovoru pro deník Nový čas.

Hit Zdena Cháry

 
Článek

Od zmíněného zákroku útočník Slovanu nenastoupil k žádnému utkání a sobotní bratislavský souboj mezi Slovanem a Lvem sledoval z hlediště. Pískot diváků na adresu Cháry označil na slušnou formu vyjádření názoru. „Zdeno to neměl ani zdaleka tak zlé, jako v Montrealu," dodal.

Z důvodu zranění bude Šatan chybět svému mužstvu minimálně do konce roku. „Momentálně s klubem hledáme další odborníky ve Spojených státech a v Česku, kteří se věnují speciálně těmto zraněním. Termín návratu na led se zatím nedá určit," uvedl. Objevily se dokonce dohady, že Chárův zákrok může ukončit Šatanovu hokejovou kariéru.

Šatan nadále považuje zákrok Cháry za faul a útok na hlavu. Obránce Lvu měl být podle Šatana vyloučen do konce utkání. „Dosud jsem mlčel, a to i ve Zdenově zájmu. Netvrdím, že měl v úmyslu mě vážně zranit, ale zariskoval se zdravím a životem člověka, kterého označuje za svého kamaráda," dodal.

Fanouškům slovenského národního mužstva Šatan slíbil, že s Chárou si sednou a při kávě si věci určitě vysvětlí, aby to nemělo vliv na národní tým.

Reklama

Související témata: