Hlavní obsah

V KHL asi nejsou rádi, že český tým bude hrát o Gagarinův pohár, tuší kapitán Lva Novotný

Praha

Nabourali veškerá očekávání. Český celek ve finále Kontinentální ligy, pýchy ruského hokeje? Kapitán pražského Lva Jiří Novotný dovedl svůj tým až k závěrečným bitvám o Gagarinův pohár, které odstartují v pátek 18. dubna v Magnitogorsku.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník Lva Praha Jiří Novotný (vpravo) a obránce Nathan Oystrick se radují z gólu.

Článek

Myslíte, že jste způsobili v KHL velký šok tím, že jste jako první neruský celek postoupili do finále soutěže?

Asi nejsou rádi, že český tým bude hrát o Gagarinův pohár, ale my si za tím šli a výsledky, které jsme měli už v základní části, jsme si přenesli do play off. Myslím, že jsme ve finále zaslouženě.

Jaroslavl jste přejeli v pěti zápasech, v čem byl podle vás klíč k úspěchu Lva?

Každý zápas v play off nás drželi gólmani, byli našimi nejlepšími hráči. K tomu jsme přidali dobrou obranu, nedostávali moc gólů, a když jsme sami dali dvě nebo tři branky, tak jsme zápasy vyhrávali. To nás asi zdobilo.

Jak nepříjemným soupeřem byla Jaroslavl, která v play off už vyřadila Dynamo Moskva i Petrohrad?

Vycházeli z obrany stejně jako my, výborně jim chytal gólman a měli nepříjemný tým. Mladý, ne zase tolik zkušený, ale byli to obrovští bojovníci, což potvrzovali v každém zápase.

Teď už zbývá poslední krok ke Gagarinovu poháru, porazit favorizovaný Magnitogorsk.

Samozřejmě jsme sledovali, jak se vyvíjí druhé konferenční finále, ale vybírat jsme si stejně nemohli. My jsme šťastni, že jsme se do finále dostali a už jsme jen čekali, jestli budeme poprvé v play off začínat sérii venku, což se po postupu Magnitogorsku naplnilo.

V O2 areně jste ale našli důstojné domácí prostředí.

Víme, jak je to v Praze těžké. Nejsme tu jen my, ale i další týmy, nejen hokej a fotbal, ale také další sporty… My jsme rádi, že si na nás lidé našli cestu, máme v play off velkou podporu.

Který tým vyhraje finále play off KHL?
Lev Praha
83,6 %
Metallurg Magnitogorsk
16,4 %
Celkem hlasovalo 11879 čtenářů.

Reklama

Související témata: