Hlavní obsah

Ani s Jágrem nic podobného nezažil. Nejlepší atmosféra, děkoval Novotný fanouškům Lva

Praha
Aktualizováno

Po roce pražský Lev znovu přepisoval rekord návštěvnosti v Kontinentální hokejové lize. Zatímco v loňské sezóně dorazilo do O2 arény na zápas s moskevským Dynamem s Ovečkinem v sestavě 16 317 fanoušků, teď jich na třetí finále proti Magnitogorsku zavítalo ještě o 118 více. A kapitán Lva Jiří Novotný byl nadšený nejen z důležité výhry 3:2, ale i z úžasné kulisy, kterou diváci vytvořili.

Atmosféra při utkání Lev - MagnitogorskVideo: khl.ru

 
Článek

Užívali jste si hraní před zaplněnou halou?

Už jsem tady hrál několikrát minulý rok, teď ale musím říct, že to byla asi, vlastně ne asi, určitě nejlepší atmosféra, co zatím diváci předvedli.

Skutečně úterní atmosféra trumfla i ty, které jste v O2 areně zažil při zápasech reprezentace?

S repre jsme tady taky hráli hodně velkých zápasů a zvlášť když přijel Džegr (Jaromír Jágr), tak bylo vždycky vyprodáno. Ale nedalo se to srovnávat s dneškem, atmosféra byla neskutečná. Klobouk dolů. Myslím, že jsme lidem za to oprávněně nabídli hokej, který chtějí vidět. Trošku s nervíčkama, ale hlavně že jsme vyhráli. Všem moc děkujeme, tohle přesně potřebujeme. Snad přijdou i ve čtvrtek.

Když Metallurg 78 vteřin před koncem třetí třetiny srovnal na 2:2, nesmiřovali jste se už s tím, že bude muset rozhodovat prodloužení?

Už asi nikdo nečekal, že nám tam v třetí třetině ještě něco padne. Osobně už jsem věřil tomu, že půjdeme do prodloužení. Ale Azi (Justin Azevedo) ukázal, jak velký je hráč. Ve finále se mu hodně daří, dává góly a zase to potvrdil.

Mohl by takto ztracený zápas s Magnitogorskem hodně otřást?

Může to tak být. Dostat gól 24 vteřin před koncem určitě nikomu nepřidá na pohodě. Ale vedeme jen 2:1, ještě nás čeká hodně dlouhá cesta.

V sérii vedete podruhé. Berete jako poučení druhý zápas, který jste v Magnitogorsku prohráli, aby po čtvrtku znovu nebylo srovnáno?

Ve druhém zápase „Magnitka" ukázala level, na kterém hraje, naopak my jsme koukali trochu vyjukaně. Ale teď jsme zase my předvedli, na jaké úrovni jsme schopní hrát. I když se rozhodovalo až v samém konci, tak myslím, že jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě.

Dá se úroveň vaší hry ještě zvednout, nebo už je to strop? Protože v úterý jste předvedli vynikající výkon...

Samozřejmě že se to dá zvednout. Nemá cenu se na nic šetřit, je to finále a sezóna bude za pár dnů končit. Všichni víme, o co jde. Když hokej už nějaký ten pátek hrajete, dobře si uvědomujete, jak obrovský rozdíl je vést v sérii 3:1, nebo to mít 2:2. Ve čtvrtek to bude hodné důležitý zápas. Ale jestli budeme hrát tak, jako v úterý, šance udělat další krok bude velká.

V první třetině jste se dostal do konfliktu s kamarádem z reprezentace Janem Kovářem, po kterém jste vystartoval, když krosčekoval gólmana Vehanena. Co jste mu říkal?

Chtěl jsem si to s ním trošku vyřídit. Ale on hraje svou hru, je nejen nepříjemný, ale i vynikající hokejista.

Kdo vyhraje důležitý čtvrtý zápas finálové série KHL?
Lev Praha
88,5 %
Metallurg Magnitogorsk
11,5 %
Celkem hlasovalo 15228 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články