Hlavní obsah

Někteří lidé jsou zlí, mrzely Kováře nadávky části fanoušků, že pomáhá k titulu Rusům

Zatímco ještě v loňském ročníku mu čeští fanoušci za jeho kousky v barvách Plzně i reprezentačního týmu tleskali, v úterý se stal hokejový útočník Jan Kovář terčem nevole části tuzemských fandů. Někteří příznivci v ochozech O2 areny mu během třetího finále Kontinentální ligy za použití nadávek vyčítali, že v boji o Gagarinův pohár namísto pražskému Lvu pomáhá ruskému Magnitogorsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Magnitogorsku Jan Kovář.

Článek
Fotogalerie

Atmosféra při utkání Lev - Magnitogorsk

„Něco jsem zaslechl. Někdy šlo o narážku, že to bylo celkem i vtipné. Naopak někteří lidé jsou zlí a to pak zamrzí. Ale to k tomu patří," říkal po těsné prohře 2:3 čtyřiadvacetiletý centr první útočné formace Metallurgu.

Fanoušci Lva se na Kováře zlobili i na konci první třetiny, když projížděl brankovištěm domácích a krosčekem poslal k zemi domácího gólmana Vehanena. „Ale on šel do mě jako první. Já jsem do něj pak trochu strčil a on sebou hodil. Ale měl na to právo, jako brankář je chráněný. Ode mě taková kravina," kál se Kovář, se kterým si jel vše vyřídit jeho kamarád z reprezentace, ale v úterý soupeř, kapitán Lva Jiří Novotný. „Jenom jsme si něco řekli," nechtěl Kovář prozradit víc.

A připouštěl, že nastoupit na české půdě proti českému týmu v barvách soupeře, pro něj nebylo lehké. „Je to zvláštní. Nebudu říkat, že není. Zezačátku zápasu jsem byl i dost nervózní. Když už ale přijdou emoce ze samotného zápasu, člověk se od toho odstřihne. Snad to bude příště lepší," přeje si Kovář, kterému v hledišti drželi palce i rodiče a kamarádi.

Kovář: Lev hraje styl jako Zlín

„Ale na tribuně jsem si jich nevšiml. Akorát jsem viděl lidi ve spodním patře haly, kteří na sobě měli modré dresy. Ty vynikly, protože fanoušci Lva měli bílá trika," říkal Kovář, který byl na ledě při obou gólech Magnitogorsku, zároveň ale přihlížel i dvěma inkasovaným trefám, včetně té vítězné 24 vteřin před koncem třetí třetiny.

„Lev hrál výborně, naopak my jsme toho moc neměli. Prostě domácí byli dneska lepší. Musíme uznat sílu soupeře a příště hrát jako ve druhém zápase," připomíná Kovář výhru 4:1. „Oni hrajou dobře dozadu a čekají na své šance, které využívají. Prostě něco jako styl Zlínu, ale samozřejmě v lepším podání," nachází ve hře Lva paralelu s výkony Ševců, kteří také staví hru především na propracované defenzivě.

„Nás navíc trošku dostalo horko v hale, na to jsme vůbec nebyli zvyklí. V něčem podobném jsme ještě nehráli. Led byl těžký, špatně se dýchalo. Bylo to dost náročné," přiznával Kovář, jehož Magnitogorsk před čtvrtečním pokračováním prohrává v sérii 1:2 na zápasy.

Kdo vyhraje důležitý čtvrtý zápas finálové série KHL?
Lev Praha
88,5 %
Metallurg Magnitogorsk
11,5 %
Celkem hlasovalo 15228 čtenářů.

Reklama

Související témata: