Hlavní obsah

Potvrzeno! Pražský Lev končí v KHL

Praha

Vedení hokejového týmu Lev Praha v úterý oficiálně potvrdilo, že v příští sezóně nebude působit v Kontinentální lize. Důvodem odstoupení klubu ze soutěže jsou finanční problémy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Lva Praha v KHL končí.

Článek

Již po skončení loňského ročníku přiznával český zástupce v KHL finanční potíže. Očekávalo se razantní snížení rozpočtu, nakonec však došlo na tu nejhorší variantu.

Klub potvrzoval problémy s financováním příští sezóny už v minulém týdnu, situaci se ale snažil vyřešit. Jenže neúspěšně, peníze na další provoz nesehnal...

„Je mi hrozně líto, jak to skončilo. Ohromná škoda pro všechny, po tom všem, co jsme dva roky prožívali. Dva měsíce po euforii z finále přišla hodně hořká pilulka," těžko hledal slova obránce Ondřej Němec.

Lev je součástí Sportovního holdingu Praha (SHP) společně se Spartou nebo basketbalovým klubem z Nymburka. Na jejich fungování by se ale problémy klubu KHL neměly projevit.

Podle předsedy představenstva Sparty Petra Břízy má extraligový klub oddělený rozpočet od ostatních částí holdingu. To potvrdil i výkonný ředitel nymburských basketbalistů Ondřej Šimeček. "Nijak se nás to nedotkne, protože všechny kluby pod Sportovním holdingem Praha mají oddělené rozpočty a fungují samostatně," řekl Šimeček.

Kapitán odchází do Jaroslavle

Ještě než Lev v pondělí trochu pod tlakem okolností připustil opravdový konec účinkování v KHL, začal se zbavovat hráčů. Uvolnil ze svých služeb kapitána Novotného, který bude oblékat dres Jaroslavle a prodal i kanadského střelce Azeveda do Kazaně. Tam by zřejmě hrál i Sekáč, ten však dnes uzavřel dvouletý kontrakt s Montrealem.

V pondělí odpoledne nakonec zůstalo pod smlouvou devět Lvů, včetně českých reprezentantů Němce, Ševce, Nakládala a Vrány. Ti začali horečně hledat nové angažmá. „S agentem už řešíme nějaké kroky, ale záleží na tom, co se ještě povede sehnat," říká Němec a uvědomuje si, že na začátku července už zdaleka není takový výběr. „Příští týden začíná všem klubům KHL příprava a 90 procent týmů už má naplněnou kvótu pro cizince, takže budu rád, když ještě najdu něco solidního," dodal zkušený bek, o kterého projevilo zájem Mytišči. Barvy Atlantu by mohl v příští sezóně hájit i útočník Petr Vrána.

Končí i Donbass Doněck a Spartak Moskva

Lev nastupoval v KHL poslední dvě sezóny. V prvním ročníku vypadl v prvním kole play off s CSKA Moskva, v tom uplynulém dokázal dokráčet až do finále, v němž podlehl v sedmi zápasech Magnitogorsku.

Lev je třetím klubem, který do nadcházejícího ročníku KHL oproti tomu uplynulému nezasáhne. Kvůli finančním problémům skončil i Spartak Moskva, pro nestabilní situaci na Ukrajině vypadl také Donbass Doněck. Nově budou startovat v mezinárodní soutěži Lada Togliatti, HK Soči a finský Jokerit Helsinky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články