Hlavní obsah

Magnitogorsk - Dynamo Moskva 6:1Novák dal první gól nové sezóny KHL, Kovář pak ale třemi body podpořil obrat šampiónů

Magnitogorsk/Praha

Úřadující šampióni Kontinentální hokejové ligy z Magnitogorsku úspěšně vstoupili do nového ročníku soutěže, když v souboji o Otevírací pohár rozdrtili Dynamo Moskva 6:1. Bodově se prosadili i oba čeští aktéři zápasu - Jan Kovář z Metallurgu a obránce hostů Filip Novák. Hrdinou zápasu však byl kapitán domácích Sergej Mozjakin, jenž zaznamenal hattrick a navrch asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Magnitogorsku Jan Kovář (vlevo) a Danis Zaripov se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Bitvu o Otevírací pohár měli původně sehrát oba poslední finalisté Gagarinova poháru, jenže místo Lva, který se kvůli finančním problémům této sezóny nezúčastní, padla volba na vítěze základní části uplynulého ročníku Dynamo Moskva.

A to začalo na ledě Magnitogorsku výborně. Už po 154 vteřinách se totiž odrazil puk od bruslí Filipa Nováka do branky, a protože nešlo o úmyslné kopnutí, český obránce Dynama se stal premiérovým střelcem této sezóny. Jenže o jednadvacet vteřin později přiťukl Jan Kovář Mozjakinovi a nejproduktivnější hráč základní části i play off uplynulé sezóny srovnal.

Právě elitní formace Magnitogorsku ještě se Zaripovem na křídle začala tak, jak končila loňský ročník. Na ledě jednoznačně dominovala, do konce první třetiny přidala ještě další dva góly. A když po necelých osmatřiceti odehraných minutách dokonal Mozjakin proměněným trestným střílením hattrick, vedli šampióni už o čtyři branky.

V závěrečné části hry uzavřel na konečných 6:1 pro domácí Lee, už třetí gólovou přihrávku si tak připsal Jan Kovář.

Kontinentální hokejová liga:
Magnitogorsk - Dynamo Moskva 6:1 (Jan Kovář 0+3 - F. Novák 1+0)

Reklama

Související témata: