Hlavní obsah

Slovan v KHL překonal krizi, s finským koučem opět začal bodovat

Bratislava

Pondělním vítězstvím nad Dinamem Minsk ukončil Slovan Bratislava sérii domácích porážek v Kontinentální hokejové lize (KHL). Bratislavští diváci si společně s hráči mohli po dlouhém čase vychutnat závěrečné oslavy po vítězství 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista Slovanu Václav Nedorost na archivním snímku z působení v reprezentaci.

Článek

V utkání byl Slovan od začátku aktivní a svého soupeře přestřílel. Od prvních minut bylo na hře Slovanu vidět rukopis nového trenéra Petriho Matikainena, který minulý týden vystřídal českého trenéra Rostislava Čadu. Hráčům slovenského zástupce v KHL se podařilo ubránit někdejšího nejlepšího střelce NHL Jonathana Cheechooa, i velmi nebezpečný druhý útok Minsku v sestavě Charles Linglet, Matt Ellison a Rayan Vesce.

Do vedení se Slovan dostal až ve druhé třetině, když využil přesilovku po krásné kombinaci Ladislav Nagy-Michal Vondrka-Václav Nedorost. Minsk však vyrovnal už za tři minuty Szczechurou. Slovan to přibrzdilo a do konce druhé třetiny měl Minsk převahu. „Od začátku jsme hráli výborně a dali jsme úvodní gól. Po vyrovnání jsme však na chvíli přestali hrát a lítali jsme tam, jak ty zápasy před tím. Naštěstí nám zachytal brankář,“ řekl autor úvodní trefy po utkání.

Ve třetí třetině využil odraz kotouče od zadního mantinelu domácí Šťastný a zasunul ho za záda bezmocného brankáře Milchakova. Hosté vzápětí vyrovnali z přesilovky Gavrusem.

Brankář Janus podržel

Duel dospěl do prodloužení, v němž se však nerozhodlo a došlo až na samostatné nájezdy. V nich byli úspěšní domácí Nagy a Netík. Hokejistům Minsku se nepodařilo skórovat. Nejlepší hráč domácích brankář Jaroslav Janus všechny jejich pokusy zlikvidoval. „Byl to náročný duel. Hráli jsme lépe, než naposled doma proti Medveščaku Záhřeb. Především v první polovině utkání jsme si vytvořili množství šancí a dali první gól. Pak jsme začali zbytečně ztrácet puky. Brankář Janus nás však podržel. Chytal velmi dobře. Doma musíme soupeře zatlačit a dávat víc gólů. Máme před sebou hodně práce. Naše výkony musí být stabilnější, základem je trpělivost,“ hodnotil utkání trenér domácích Matikainen.

Střelec úvodní trefy utkání Nedorost připustil, že hráči Slovanu momentálně nemají dostatečné sebevědomí. „Bojovnost tam je a až tam něco dáme z dorážek před brankou, sebevědomí bude vypadat jinak. Zatím nám to tam nepadá, před bránou nejsme tak důrazní,“ připustil český útočník.

Reklama