Hlavní obsah

Nejdřív Lev, teď Mytišči. Aspoň ale můžu útočit na Gagarina, pochvaluje si Němec CSKA

V létě si musel hledat angažmá po nečekaném krachu pražského Lva, v minulých dnech se český hokejový obránce Ondřej Němec znovu ocitl takřka ve stejné situaci. Atlant Mytišci se v Kontinentální lize potýká s finančními problémy a některých svých hráčů se tak muselo zbavit. Mistr světa z roku 2010 si však polepšil, sáhlo po něm moskevské CSKA, lídr aktuální sezóny KHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Němec během tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

„Těší mě, že můžu jít do top týmu. Jsou první, takže na jaře můžu útočit na Gagarina (Gagarinův pohár, trofej pro šampióna KHL). Ve hře byly ještě další dva kluby z KHL a něco ze Švýcarska, ale chtěl jsem zůstat v Moskvě a CSKA byla ta nejlepší varianta, co mě mohla potkat," říkal Němec na reprezentačním srazu před turnajem Channel One Cup.

O potížích s penězi v Mytišči se mluvilo již delší dobu, v prosinci je pak oficiálně potvrdilo i klubové vedení. „První dva měsíce na začátku sezóny byly absolutně bez problémů. Jenže pak se najednou něco stalo. Výplaty nechodily, jak měly. Vždy přišla jen jejich část. Ze začátku to bylo trochu tutlané, ale pak přišel hlavní trenér s manažerem a objasnili nám situaci. Jsem rád, že spekulace utichly a konečně vím, na čem jsem," oddechl si třicetiletý zadák.

Během půl roku Němec působil už ve druhém klubu potýkajícím se s existenčními problémy. Stejně tak jako parťák Petr Vrána. Ten po konci Lva rovněž zamířil do Mytišči a nyní se stěhuje do Kazaně. „Jsme hodně velcí smolaři. Petrovi manželka řekla, že kam vleze, tam to zkrachuje," vyloudil Němec na své tváři náznak úsměvu.

Situace v Rusku není pro kluby KHL jednoduchá

„Takový je ale život. Konec Lva nikdo nemohl čekat, a když jsem šel do Atlantu, všichni mě ujišťovali, že je to ekonomicky silný klub s bohatým majitelem. Mrzí mě to, byli tam skvělí fanoušci i super zimák. Bez peněz to ale holt nejde. Liga má svoji kvalitu pořád, ale všechny protiruské sankce a propad rublu ji ovlivňují. Pro kluby to není jednoduchá situace," uvědomuje si Němec, jemuž by mělo dlužné částky z Atlantu uhradit CSKA.

Navzdory hektickým posledním dnům ale nepřemýšlel, že by pozvánku na reprezentační Channel One Cup odmítl. „Na nároďák jsem chtěl jet hned. Vždy jsem se sem těšil, pořád je tady skvělá nálada. Co se vrátil Růža, tak je tady fantastická atmosféra," pochvaluje si trojnásobný medailista z mistrovství světa.

O účasti na tom nadcházejícím v České republice však zatím nepřemýšlí. „Turnaj začíná až za čtyři měsíce a to je ještě strašně daleko. Růža vždycky vybírá tým podle aktuální formy, takže to teď neřeším," tvrdí Němec.

Získá hokejista Ondřej Němec v letošní sezóně s týmem CSKA Moskva Gagarinův pohár?
Ano
63,2 %
Ne
36,8 %
Celkem hlasovalo 1410 čtenářů.

Reklama

Související témata: