Hlavní obsah

Bývalý pardubický útočník udivil KHL famózním kouskem, odskákal to český brankář

Záhřeb

Má šikovné ruce a zdravé sebevědomí! Kanadský křídelník Colby Genoway ve službách Medveščaku Záhřeb nadchl příznivce v Kontinentální hokejové lize úchvatným samostatným nájezdem, při němž si doslova vychutnal brankáře Novokuzněcku Filipa Novotného.

Expardubický útočník si v KHL vychutnal českého brankáře.

 
Článek

Do NHL Genoway nikdy nenakoukl a své umění se rozhodl předvést v Evropě. Okusil švédskou i finskou ligu, v sezóně 2009/2010 si zahrál také za Pardubice. V deseti extraligových utkáních zaznamenal sedm bodů za tři góly a čtyři asistence. Poté strávil pět let ve Švýcarsku, aby se před sezónou domluvil na spolupráci s účastníkem KHL Medveščakem Záhřeb.

Za chorvatský tým odehrál všech pět dosavadních zápasů nového ročníku soutěže, a i když na první střelecký úspěch prozatím čeká, stihl se už výrazně zapsat do povědomí fanoušků. V domácím duelu proti Novokuzněcku dostal důvěru v páté sérii nájezdů a exekuci provedl úžasně.

Jeho mistrné zakončení odskákal český gólman Filip Novotný, který na penalty nahradil v brance Metallurgu Karejeva. Jedenatřicetiletý Kanaďan naznačil blafák, těsně před Novotným ale zabrzdil, stáhl si kotouč a poté jej poslal pod víko odkryté klece. Na druhé straně vzápětí neuspěl Stoa a Medveščak se tak radoval z vítězství 4:3.

V nájezdech dali o sobě řádně vědět i Češi. V první a čtvrté sérii proměnil za Medveščak Kvapil, ve třetí zase skóroval za hosty Kousal, jenž navíc v 58. minutě připravil vyrovnávací gól pro Kazakova.

Chorvatský celek vyhrál čtyři z úvodních pěti utkání a vede Západní konferenci. Novokuzněck ve Východní konferenci na premiérovou výhru čeká, s dvěma body je zatím poslední.

Reklama

Související témata: