Hlavní obsah

Togliatti - Chabarovsk 4:1Zaťovič v KHL opět skóroval a podílel se na výhře Togliatti

Moskva
Aktualizováno

Útočníka Martina Zaťoviče se v Kontinentální hokejové lize drží střelecká forma. Český hokejový reprezentant se gólově prosadil ve třetím utkání po sobě a přispěl k vítězství Togliatti nad Chabarovskem 4:1. K osmé brance v sezoně přidal v sobotu ještě jednu asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Martin Zaťovič.

Článek

Zápas byl vyrovnaný do začátku poslední třetiny, kdy dal vítězný gól Stanislav Romanov. Zaťovič zvýšil v 50. minutě na 3:1.

Popáté v sezóně se zapsal mezi střelce Robert Kousal, jenž rozhodl o výhře Novokuzněcku 3:2 v prodloužení na ledě Soči. Český útočník ukončil zápas v čase 64:23 v přesilovce střelou přesně k pravé tyči.

Omsk podlehl nejlepšímu týmu ligy CSKA Moskva jednoznačně 0:3, nepomohlo mu ani 30 zákroků brankáře Dominika Furcha. Domácí hokejisté vyslali na jeho protějšek Viktora Fastha pouze 13 pokusů.

Jen o málo aktivnější byli hokejisté Novosibirsku v Jaroslavli, kde prohráli 0:2. V duelu gólmanů, kteří patří k nejlepším v soutěži, měl více práce hostující Alexander Salák, jenž čelil 27 střelám Lokomotivu. Jeho protějšku Alexeji Muryginovi stačilo 16 zákroků k jedenáctému čistému kontu v sezóně, kterým vylepšil svůj vlastní rekord.

Astana sice v utkání s Čerepovcem ztratila tříbrankové vedení, nakonec ale nejhorší celek Západní konference porazila 4:3 v prodloužení. Svým druhým zásahem v zápase rozhodl v čase 60:26 nejproduktivnější hráč Barysu Brandon Bochenski.

Nedělní zápasy KHL
Omsk - CSKA Moskva 0:3
Barys Astana - Čerepovec 4:3 v prodl.
Lada Togliatti - Chabarovsk 4:1 (Zaťovič 1+1)
HK Soči - Novokuzněck 2:3 v prodl. (za hosty Kousal 1+0)
Jaroslavl - Novosibirsk 2:0
Kazaň - Vladivostok 2:3

Reklama

Související témata: