Hlavní obsah

Hamerlík: Odehráli jsme dobrý zápas, na výkonu lze stavět

Helsinky

Slovenští hokejisté pod vedením českého kouče Vladimíra Vůjtka sice podlehli ve svém úvodním vystoupení na světovém šampionátu v Helsinkách favorizované Kanadě 2:3, na dnešním výkonu však hodlají v dalších duelech stavět. Kolébku hokeje přinejmenším hodně potrápili.

Článek

"Není to žádná tragédie, nesloží nás to," ujistil gólman Peter Hamerlík v rozhovoru pro server hokej.sk. Slováci podle jeho názoru odehráli dobrý zápas. "Měli jsme tam opravdu výborné momenty, když jsme si dokázali vypracovat hned několik šancí. Na tom je třeba stavět," dodal.

Kapitán slovenského výběru Zdeno Chára litoval, že se jeho týmu nepodařilo jít na začátku do vedení. "Neměli jsme dobrý start," připustil obrovitý bek Bostonu pro webové stránky IIHF. "Myslím, že jsme hráli dobře od chvíle, kdy jsme v druhé třetině vyrovnali. Ale otevřeli jsme příliš hru ve chvíli, kdy jsme měli zůstat celistvější v obraně," uvedl Chára.

Kanada byla na úvod turnaje pro Slovensko velmi těžkým soupeřem, zámořský tým patří k hlavním aspirantům na zlato. "Bylo to náročné hlavně psychicky. Zápas jsme dobře rozehráli a myslím, že náš výkon nebyl špatný. Nebýt zbytečných chyb, mohl být i vítězný. Věřím, že nepříznivou sérii těsných proher příště už zlomíme," řekl Milan Bartovič, autor druhé branky Vůjtkova výběru. V dalším duelu čeká Slováky v neděli domácí Finsko.

Musíme si troufnout na každého, říká Hudáček

Další útočník Libor Hudáček litoval momentu ze 17. minuty, kdy mohl vyrovnat na 1:1. "Měli jsme těch šancí víc, ale nedali jsme góly a Kanaďani využili naše chyby. Pokud chceme na tomto šampionátu něco uhrát, musíme si však troufnout na na každého. Potřebujeme jít odspodu, krok za krokem."

Také ostřílený forvard a jedna z největších postav slovenského hokeje Miroslav Šatan měl ze hry dobrý pocit. Cítil, že v ní bylo plno pozitivních věcí, které by mohly být příslibem před dalším pokračováním turnaje.

"Čekal nás nejsilnější soupeř na šampionátu. Až na pět až šest minut, kdy jsme nabídli Kanadě šance, to bylo dobré. Zpočátku byl duel dost opatrný, Kanaďané nebyli v úvodu tak agresivní, jak jsme u nich zvyklí. Asi se teprve přizpůsobovali hře na širším kluzišti," podotkl Šatan.

Připomněl také, že v jeho týmu bylo dost hráčů, kteří se na podobné úrovni s Kanadou ještě nepoměřili. "Je to pro kluky dobrá zkušenost a já jen věřím, že naše výkony budou mít stoupající tendenci. K bodu nám dnes chyběl jediný gól," doplnil Šatan.

Reklama

Související témata: