Hlavní obsah

Rozhodnuto! Krejčí reprezentaci neposílí, omluvil se kvůli únavě

Minsk

David Krejčí českou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v běloruském Minsku neposílí. Osmadvacetiletý útočník Bostonu se kouči Vladimíru Růžičkovi omluvil kvůli únavě z dlouhé a náročné sezóny.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Montrealský brankář Carey Price (31) a bostonský útočník David Krejčí (46).

Článek

Krejčímu skončila klubová sezóna v noci na dnešek, když s Medvědy prohrál 3:4 na zápasy sérii druhého kola play off NHL s Montrealem. Vladimír Růžička rodákovi ze Šternberku hned po vyřazení psal SMS zprávu, že by o něj měl zájem. Večer se pak i telefonicky spojili, šikovný centr se ale vyjádřil zamítavě.

Krejčí národní tým letos reprezentoval na olympijských hrách v Soči. Na mistrovství světa nastoupil v letech 2008 a o čtyři roky později, kdy mužstvu dopomohl k bronzovým medailím.

Na soupisce pro šampionát v Minsku mají čeští trenéři poslední dvě volná místa do pole, o které se poperou obránce Lukáš Kovář a útočníci Michal Vondrka s Martinem Růžičkou. Růžička chce jednoho z hráčů zapsat ještě před sobotním zápasem s Dány. Tým naopak v pátek opustí forvardi Lukáš Kašpar s Milanem Gulašem, kteří v Minsku dosud pouze trénovali.

Jak dopadnou čeští hokejisté na MS v Bělorusku?
Vyhrají zlato
48,7 %
Získají stříbro
4,8 %
Vybojují bronz
15,4 %
Skončí čtvrtí
3,7 %
Nepřejdou přes čtvrtfinále
24 %
Nedostanou se ani do čtvrtfinále
3,4 %
Celkem hlasovalo 103623 čtenářů.

Reklama

Související témata: