Hlavní obsah

Hokejisté z NHL se údajně dohodli na konci hráčské unie

Hráči prý svolili pro konec NHLPA. Během pětidenního hlasování se více než dvě třetiny členů unie na zmíněném stanovisku dohodly. Výkonný výbor tak musí do 2. ledna rozhodnout, jak s tímto usnesením naloží. Spor mezi vedením ligy a hráči o podobě nové kolektivní smlouvy se dostal už k soudu. Liga hráčskou unii žaluje kvůli údajným nefér praktikám v jejich vzájemném sporu.

Foto: Sport.cz

Budoucnoust hráčské organizace NHLPA je nejasná.

Článek

O výsledku hlasování hráčů informoval agenturu AP nejmenovaný zdroj, oficiálně výsledky voleb nebyly zveřejněny.

NHLPA by se pravděpodobně rozpustila pomocí méně oficiálního institutu vzdání se vyjednávacích práv a konstatovala by, že se již necítí být zástupcem hráčů. V takovém případě by totiž mohla brzy v odlišné podobě začít znovu fungovat, zato v případě oficiálního rozpuštění by musela před jejím obnovením uplynout roční zákonná lhůta.

K podobnému kroku se loni odhodlali basketbalisté a hráči amerického fotbalu při svých pracovních sporech s NBA a NFL, což nakonec vedlo mezi oběma tábory k dohodě a záchraně sezóny.

NHL měla začít 11. října, ale už od 15. září je ve výluce. Ve čtvrtek vedení soutěže zrušilo další dva týdny základní části až do 14. ledna. Soutěž tak kvůli neúspěšnému jednání obou táborů přišla už minimálně o 625 zápasů, což je o málo více než polovina plávaného programu.

Reklama

Související témata: