Hlavní obsah

OBRAZEM: Tvrdé K.O. v NHL. Nováček z Ottawy se skácel na led jako podťatý

Praha/Toronto

Útočník Ottawy Dave Dziurzynski nebude na svůj teprve desátý zápas v elitní NHL vzpomínat v dobrém. Pouhých šestadvacet sekund po startu středečního utkání na ledě Toronta se totiž dostal do křížku s brouskem Frazerem McLarenem a po několika úderech do hlavy se bezvládně sesunul na led.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Dave Dziurzynski zůstal po bitce s Frazerem McLarenem bezvládně ležet na ledě.

Článek
Fotogalerie

McLaren, který do kádru Maple Leafs přišel na konci ledna ze San Jose, se po utkání dušoval, že chtěl jen vyburcovat spoluhráče, protože Toronto v poslední době doplácelo na ospalé starty utkání. A tak si krátce po začátku zápasu po buly v obranné třetině domácích vzal na mušku Dziurzynského.

Rukavice šly dolů, za chvíli ale bouřícím divákům zatrnulo: třiadvacetiletý nováček NHL se totiž po sprše úderů složil na led, kde zůstal bezvládně ležet obličejem dolů a s rukama široce roztaženýma. Z ledu se nakonec dostal za pomoci rozhodčích a spoluhráčů a o přestávce Ottawa oznámila, že Dziurzynski utrpěl při bitce otřes mozku a v zápase pokračovat nebude.

„Chtěl jsem vnést do zápasu trochu jiskru a tak jsem se ho optal, jestli půjde do bitky. Nejdřív sice řekl ne, ale jak padlo buly, tak shodil rukavice. Musím říct, že není žádné tintítko a taky mě pěkně trefil. Můj úder byla náhoda, stát se to může. Samozřejmě to nikdo nevidí rád. A pochopitelně doufám, že je v pořádku. Ptal jsem se o přestávce i doktorů, jestli je v pohodě. Byla to nešťastná náhoda," poznamenal McLaren, který se podle hockeyfights.com dělí se šesti pěstními souboji v žebříčku bitkařů o čtvrté místo.

Pro Dziurzynského to byla premiérová bitka v NHL a vzpomínat v dobrém na ni asi nebude... „Taky jsem dostal párkrát solidně naloženo. Někdy je to opravdu otázka štěstí a smůly, nerozhoduje jen nejtvrdší rána," dodal McLaren.

Reklama

Související témata: