Hlavní obsah

Rozsíval si se Stanley Cupem užíval v Praze i ve Vlašimi

Soukromý program doma a v centru Prahy, návštěvu nového i starého stadionu v rodné Vlašimi a večerní akce pro fanoušky v tamním zámeckém parku stihl od převzetí Stanleyova poháru od Michaela Frolíka hokejista Michal Rozsíval. Čtyřiatřicetiletý obránce po poledni od nyní už svého bývalého spoluhráče z týmu NHL Chicaga přebral trofej, kterou si má jako každý šampion právo na jeden celý den užít.

Foto: Jiří Polák, ČTK

Hokejový obránce Michal Rozsíval s manželkou Janou představil ve Vlašimi Stanleyúv pohár, který získal s klubem NHL Chicago Blackhawks.

Článek

Rozsíval se již v úterý, kdy slavná trofej do Česka pojedenácté v historii dorazila, zapojil do části Frolíkova soukromého i veřejného programu v Kamenných Žehrovicích. Sám kladenský odchovanec ji ukázal fanouškům v Kladně a pak si užil soukromou oslavu v Horním Bezděkově.

Rozsíval se na starém zimním stadiónu ochotně fotil s fanoušky a jednotlivými týmy Rytířů Vlašim. V dresech Blackhawks s ním pózovali oba synové a také manželka Jana. Pak se párty přesunula do zámeckého parku, který se už při koncertu Michala Davida začal plnit několika tisíci fanoušků.

Víc než pohár pro mistry světa

Krátce po sedmé hodině se dočkali, Rozsíval i s Frolíkem slavnou trofej přinesli na podium. "Byl jsem tady už s pohárem mistra světa, ale tohle je ještě větší. Je skvělý, že přišlo tolik lidi," vyzval Rozsíval příznivce k dalšímu bouřlivému potlesku.

Starosta Vlašimi Luděk Jeništa úspěšného sportovce ocenil. "Nemáme sice statut čestného občanství jako dostal Michael Frolík (v Kamenných Žehrovicích), ale já jako starosta teď Michala čestným občanem jmenuji. A předám mu klíč od města," prohlásil Jeništa a předal Rozsívalovi cennou památku.

Autogramiáda a focení se slavnou trofejí ve Vlašimi bylo poslední veřejnou oficiální akcí slavné stříbrné trofeje na české půdě. Oslavu ještě uzavírá vystoupení skupiny Keks, pak už si Rozsíval večer, noc i čtvrteční dopoledne vychutná zase v soukromí.

Strážci trofeje Phil Pritchard a Walt Neubrand si pak opět naloží Stanleyův pohár do černé okované bedny a vydají se s ním na Slovensko. Tam má nejdříve program v Banské Bystrici Michal Handzuš a pak v Trenčíně Marián Hossa. Před návratem za moře slavná trofej zavítá na turné po Švédsku, kde s ní budou slavit Johnny Oduya, Marcus Krüger, Niklas Hjalmarsson a Viktor Stralberg.

Reklama

Související témata: