Hlavní obsah

Démon Ovečkin! Čtyřgólovým představením sestřelil Tampu a překonal rekord Slováka Bondry

Washington

Když po jedenácti minutách prohrávali hokejisté Washingtonu doma s Tampou Bay 0:3, jen málokdo by si vsadil na to, že utkání ještě otočí. Capitals to však svedli! Zejména zásluhou hvězdného Alexandra Ovečkina, který ke konečné výhře 6:5 po samostatných nájezdech přispěl čtyřmi góly a v sezóně jich nasázel už šestadvacet, víc než kdokoli jiný letos v NHL.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Alexandr Ovečkin (vlevo) se výrazně podílel na vítězství Capitals nad Tampou.

Článek

Ani na začátku dvanácté minuty, kdy kouč Adam Oates po třetím inkasovaném gólu odvolal z branky Bradena Holtbyho a poslal do ní Philippa Grubauera, Ovečkin nepřestával věřit, že zápas ještě není ztracený. I přesto, že Capitals do té doby ani jednou nevystřelili na branku...

„Už jsme se v podobné situaci ocitli a každý z nás proto věděl, že zbývá ještě hodně času. Cítili jsme, že se můžeme vrátit a zápas i vyhrát," tvrdil Ovečkin, který jako správný kapitán mužstvo svou první trefou ještě v první třetině nastartoval.

„Strašně důležitý gól, o tom není pochyb. Dal týmu alespoň trochu pocit, že bychom s tím možná něco mohli udělat," říkal Oates. Ve druhé třetině pak Ovečkin dvakrát zavěsil v přesilových hrách a dokonal tak svůj hattrick, už svůj třináctý v NHL.

V přesilovkách v dresu Washingtonu nasázel už 138 branek, čímž překonal klubový rekord Slováka Petera Bondry. Přesto se nakonec zdálo, že ani Ovečkinův hattrick Capitals nebude stačit. Za nerozhodného stavu 4:4 totiž poslal Tampu do vedení český útočník Ondřej Palát.

Jenže tenhle večer měl prostě patřit Ovečkinovi, a tak 33 vteřin před třetí sirénou svým čtvrtým gólem při hře bez brankáře srovnal. „Stačí mu jenom připravit puk a on už ví, co s ním má udělat. Opravdu úžasné, jakou má střelu a jak si vždycky najde místo, kam ji poslat," chválil svého kapitána spoluhráč Karl Alzner. U všech čtyř Ovečkinových zásahů asistoval Nicklas Bäckström, který navrch přidal i jeden gól a popáté v kariéře tak zažil pětibodový večer.

„Číslo 8 prostě nesmíte nechat osamocené. Vždyť se na své góly ani nenadřel. U prvního se nemusel hnout, stejně jako u svých dvou posledních gólů," čílil se kouč Blesků Jon Cooper, kolik prostoru jeho svěřenci nejlepšímu střelci letošního ročníku NHL nechávali.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články