Hlavní obsah

Hertl podstoupil operaci kolena. Délku rekonvalescence vedení Žraloků neoznámilo

San Jose

Hokejový útočník Tomáš Hertl ve službách San Jose absolvoval v úterý operaci poškozených vazů v pravém koleně. Klub NHL v prohlášení uvedl, že chirurgický zákrok dopadl úspěšně, předpokládanou délku rekonvalescence však vedení Sharks neoznámilo. Podle dřívějšího vyjádření lékaře české reprezentace Radomíra Holibky je Hertlův start na olympijském turnaji v Soči prakticky vyloučen.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Útočník San Jose Tomáš Hertl (vlevo) se snaží překonat brankáře Los Angeles Martina Jonese.

Článek

Dvacetiletý útočník se zranil 19. prosince v zápasu proti Los Angeles, v němž jej domácí kapitán Dustin Brown fauloval kolenem. Lékaři pod vedením clevelandského specialisty Anthonyho Miniaciho v úterý vyspravili českému hráči zadní zkřížený vaz a postranní vaz. Přední zkřížený vaz údajně poškozený nebyl, podle deníku San Jose Mercury News je proto možný Hertlův návrat na led ještě v základní části NHL.

Hertl před zraněním prožíval v NHL vydařenou premiérovou sezónu, s 15 góly a deseti přihrávkami byl nejproduktivnějším nováčkem v zámořské soutěži. Sám hráč se k nynější situaci na přání klubu nevyjadřuje.

Reprezentační kouč Alois Hadamczik hodlá nominaci českého týmu na ZOH oznámit v pondělí 6. ledna. Hokejový turnaj v Soči začne 12. února.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.