Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro české hokejové fanoušky: Eliášovo zranění není vážné

Newark

Už to vypadalo, že po Tomáši Hertlovi bude ohrožena olympijská účast i Patrika Eliáše. Útočník New Jersey si v silvestrovském zápase s Pittsburghem pochroumal rameno, ale jeho absence nebude dlouhá. Trenér Devils Pete DeBoer dokonce uvažuje, že ho nominuje do sestavy už pro páteční zápas s Chicagem.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Otřesený Patrik Eliáš z New Jersey opouští led v duelu s Pittsburghem.

Článek
Fotogalerie

Eliáš se zranil v duelu s Pittsburghem už ve 4. minutě, když ho srazil Tanner Glass a český hokejista pak tvrdě narazil ramenem na mantinel. Odešel pak do kabin a na ledě se už neukázal. Jeho spoluhráči zvítězili 2:1.

Ihned se vyrojily spekulace o tom, zda není ohrožena Eliášova účast pod olympijskými kruhy. Tyto obavy se ale naštěstí nepotvrdily. Trenér Ďáblů DeBoer dokonce věří, že by Eliáš mohl naskočit už do zápasu s obhájcem Stanley Cupu. „Doufám v to. Je to ale ještě předčasné. Chceme mu dát tolik času, kolik můžeme," citovaly oficiální stránky soutěže DeBoera.

Eliáš prozradil, že ho trápí spíš následky hitu než následného nárazu. „Horní část těla by měla být v pořádku, horší je to s dolní částí. Ne kvůli tomu pádu, ale kvůli hitu. Hlavu jsem měl naštěstí mezi rameny. Trochu to ještě bolí, ale není to nic vážného," uklidnil české fanoušky Eliáš, jenž však také neví, zda bude moci nastoupit do zápasu s Chicagem. „To nevím, uvidíme. Je to (návrat po zranění) záležitost několika dní," dodal.

Reklama

Související témata: