Hlavní obsah

Gólman Neuvirth už nechce ve Washingtonu sedět v hledišti

Washington

Hokejový brankář Michal Neuvirth by rád opustil Washington, kde v této sezóně ztratil svou pozici a aktuálně je v kádru Capitals až gólmanem číslo tři. Hráčův zástupce Patrik Štefan přiznal, že již neformálně informoval vedení klubu, že by Neuvirth tým rád opustil.

Foto: Sport.cz

Michal Neuvirth chytal za Capitals naposledy loni 29. listopadu.

Článek

"Michal chce chytat. Myslím, že má potenciál být brankářem číslo jedna. A momentálně to nevypadá, že se tak může stát ve Washingtonu. Takže chci, aby se o to pokusil někde jinde," uvedl Štefan v rozhovoru pro web nbcwashington.com.

Pětadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem působí v Capitals od roku 2008, před začátkem sezony podepsal dvouletou smlouvu na pět miliónů dolarů a měl bojovat s Bradenem Holtbym o pozici jedničky. Zatím však nastoupil jen k sedmi zápasům. Při jeho nedávném zranění se navíc velmi dobře uvedl Philipp Grubauer, který má aktuálně největší důvěru trenéra.

"Teď mají tři gólmany. Michal sedí v hledišti nebo něco podobného. A nevypadá to dobře... Byl bych rád, a stejně i Michal, kdyby mohl odejít. Není to dobré ani pro klub," řekl Štefan, jehož klient v NHL naposledy nastoupil 29. listopadu.

Reklama