Hlavní obsah

Nevím, co se bude dít. Už nechci ztrácet další zápasy, říká Jágr o své budoucnosti

Hokejistům New Jersey Devils předčasně skončila sezóna. Desátý tým Východní konference NHL se pomalu rozprchne na dovolenou a Jaromír Jágr bude přes léto řešit svou další budoucnost. Kladenský odchovanec, který se podílel na nedělním vítězství 3:2 nad Bostonem dvěma přihrávkami a v historické tabulce produktivity se s 1755 body vyrovnal šestému Steveovi Yzermanovi a s 1050 asistencemi předstihl dosud osmého Gordieho Howea, dál neskrývá touhu zůstat v mužstvu Devils. „Nevím, co bude dál. Moc sezón už mi nezbývá a já nechci ztrácet další zápasy,“ řekla 68 serveru nj.com.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr byl v letošní sezóně s 67 body nejproduktivnějším hráčem New Jersey Devils.

Článek

Jágr už je unavený neustálým střídáním klubů, teď ho však čeká čtvrté období za sebou, v kterém bude znovu volným hráčem s nejistou budoucností. Dvaačtyřicetiletý útočník po nedělní výhře 3:2 nad Bostonem opět zdůraznil, že by se rád na delší čas usadil v kabině Devils.

„Jak jsem už dříve řekl, líbí se mi tady. V mém věku je těžké rok co rok měnit působiště. Vždycky trvá tak 15 až 20 zápasů, než se sehraješ s novými spoluhráči, zvykneš si na nový systém. Už mi mnoho utkání nezbývá, tak proč jich dalších dvacet ztrácet?" položil si Jágr řečnickou otázku.

Minulý rok v létě podepsal s Devils jednoletou smlouvu na 4 milióny dolarů. I když se New Jersey do letošního play off nedostalo, Jágr ukázal docela fazónu. V základní části nasbíral 67 bodů (24+43), navíc získal 16 plusových bodů, tedy suverénně nejvíc v kádru Ďáblů. Také proto by nyní mohl od šéfa klubu Loua Lamoriella požadovat alespoň o milión dolarů víc.

„Ještě nevím, co se bude dít. Nechci na nic tlačit. Jsem na volné noze, takže to byl velmi příjemný rok. Musíme počkat a uvidíme," odkázal Jágr na svého agenta Petra Svobodu.

Příští sezóna může být ještě lepší

V kádru vidí Jágr potenciál. „Užil jsem si tady každý zápas. Nevyhráli jsme jich tolik, kolik bych si představoval a hodně mě bolí, že nemůžeme hrát play off. Ovšem máme tým, který v každém zápase bojuje o vítězství. A to je nesmírně důležité," tvrdí nejúspěšnější Čech v NHL.

Legendární 68 je přesvědčena o tom, že v příští sezóně můžou Devils hrát ještě lépe. „Musíme se ponaučit z několika věcí. Chce to získat více bodů na začátku soutěže, zlepšit nájezdy, hlavně produktivitu a výsledky se dostaví. Teď hrálo i dost mladých hráčů a ti budou příští ročník zase o kus lepší," tvrdí Jágr.

Jágrův další zápis do historických tabulek

V závěrečném utkání základní části proti Bruins (3:2) se vyrovnal v historické tabulce produktivity se 1755 body šestému Steveovi Yzermanovi a s 1050 asistencemi předstihl dosud osmého Gordieho Howea. Dvaačtyřicetiletý Jágr je mezi střelci sedmý se 705 góly a o tři zaostává za šestým Mikem Gartnerem.

„Je to obrovská pocta. Howe byl pan hokejista a hrál i na stejné pozici pravého křídla. To je docela dobrý," smál se dvaačtyřicetiletý útočník. „A Yzerman je ikonou Detroitu, vždycky jsem se na něj díval. Byl to opravdový gentleman na ledě i mimo led, jeden z nejlepších hráčů historie," dodal Jágr.

Jeho setrvání by jistě uvítal i kouč Pete DeBoer, který bude na střídačce New Jersey i v příští sezóně. Neskrýval z Jágrových letošních vystoupení mírné překvapení. „Je to, jako byste v první řadě viděli, jak přepisuje dějiny. Má nějakých 1755 bodů, což je neuvěřitelné číslo. Byl i na olympiádě, odehrál všechny naše zápasy. A stále je velmi silný. Vůbec o něm nepochybuju," dodal na adresu české legendy, která letos nevynechala ani jeden z 82 utkání základní části NHL.

Zůstane Jaromír Jágr i v příští sezóně v New Jersey?
Ano
89,5 %
Ne
10,5 %
Celkem hlasovalo 21548 čtenářů.

Reklama

Související témata: