Hlavní obsah

V Bostonu do týmu nešťourají. Body neřeším, chci co nejdál, přeje si Krejčí další velké tažení

Boston/Praha

K poslednímu zápasu základní části NHL už David Krejčí nejel. Bostonský trenér Julien šetřil opory týmu, mezi něž patří i český hokejista, který v minulých třech play off dvakrát vyhrál kanadské bodování.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Útočník Bostonu Bruins David Krejčí (vpravo) slaví s obráncem Dougiem Hamiltonem gól proti Buffalu Sabres.

Článek

V kapse máte Prezidentskou trofej pro nejlepší mužstvo základní části, jste už naladěni na start play off?

Těšíme se. Byla to nabitá sezóna, hlavně březen, kdy jsme měli sedmnáct zápasů, byl hodně náročný. Teď je ale naštěstí ještě pár dní volno a v pátek to spustíme.

Loni jste byl vyhlášen nejlepším českým hokejistou sezóny. V tomto ročníku jste i nejproduktivnějším hráčem Bruins.

Zatím se mi docela daří, ale já chci sezónu posuzovat, až úplně skončí. Nejen podle základní části, ale pěkně pohromadě s play off. Na hodnocení je teď brzy.

I vzhledem k loňské účasti ve finále, kdy vám Stanley Cup o kousek unikl, jste považováni za jednoho z největších favoritů. Není to pro tým svazující?

Nám pomáhá, že jsme v roce 2011 vyhráli. Teď je tu nová výzva a začíná se od nuly. Navíc hrajeme s Detroitem, a ti na nás docela umějí. Ale věříme Tuukkovi (Raskovi), který chytá výborně. Po olympiádě měl od trenéra hodně volna. Je v dobré formě, a hlavně je připravený na čtyři série.

V základní části jste s Detroitem měli bilanci 1:3 na zápasy, takže nic jiného než těžká série se asi čekat nedá.

Bude to složitý. My si ale řekli, že se klidně může hrát na sedm zápasů, a tak do toho jdeme. Musíme se připravit, rozebrat video. Výhoda je, že začínáme doma. Snad první utkání zvládneme a pak se můžeme bavit o zápasu číslo dva.

V předchozích třech play off jste dvakrát vyhrál kanadské bodování. Připomínali vám to v Americe letos často?

Někdo to občas nadhodil. Ale já to zase tak neprožívám. Jestli budu mít nejvíc bodů, to je celkem vedlejší. Hlavně abychom šli co nejdál.

K tomu ale může hodně přispět váš útok. Zvykl jste si už na zkušeného Iginlu, který v této sezóně nahradil na pravém křídle vaší lajny Hortona?

Trvalo nám pár zápasů, než jsme se sehráli, ale stačilo dát několik gólů, rozjelo se to, a docela se daří. Sehráváme se čím dál víc. Snad se bude dařit i v play off, aby nám tam padly nějaké góly, které budou důležité.

Před vaším triumfem v roce 2011 přivedl management do týmu řadu hráčů, letos se velké změny neděly. To už jste tak vyladěný tým?

To se uvidí. Generální manažer asi cítil, že máme dobré mužstvo a nepotřebuje do něj šťourat. Věří nám.

Už podruhé v kariéře jste vyhrál bodování plus minus NHL, sám ale říkáte, že individuální úspěchy vás ani moc nezajímají.

Je to samozřejmě pěkné. Já si vážím toho, že můžu hrát hodně dopředu i dozadu. Plus 39 je taky hezké číslo. Ale individuální ceny jsou fajn, až když je po sezóně nebo po kariéře.

Lídři NHL
Bodování plus/minus
Krejčí (Boston) +39
Góly a asistence
Crosby (Pittsburgh)104 (36+68)
Góly
Ovečkin (Washington) 51
Bodování Čechů
Krejčí (Boston) 69 (19+50)
Jágr (New Jersey) 67 (24+43)
Voráček (Philadelphia) 62 (23+39)
Palát (Tampa Bay) 59 (23+36)
Hudler (Calgary) 54 (17+37)
Eliáš (New Jersey) 53 (18+35)
Vrbata (Phoenix) 51 (20+31)

Reklama

Související témata: