Hlavní obsah

Jedna, dvě, tři, čtyři rány a gól! Hertl se dál mstí. Vůbec nehraje jako nováček, chválí kouč Žraloků

Hraje první play off NHL v kariéře, ale počíná si jako ostřílený mazák. Tomáš Hertl zachránil San Jose ve třetím duelu play off, když v závěrečné třetině srovnal na 3:3 a vynutil si prodloužení, v němž Žraloci vybojovali výhru a vedení v sérii 3:0. Českému forvardovi se tak zatím parádně daří plánované pomsta Los Angeles za dlouhodobé zranění, které mu v prosinci způsobil kapitán Kings Dustin Brown.

Foto: Kirby Lee, Reuters

Tomáš Hertl (třetí zleva) se raduje s brankářem Antti Niemim z třetí výhry San Jose proti Los Angeles.

Článek

Zatímco ostřílenější borci jako Joe Pavelski či Logan Couture se tentokrát mezi střelce nezapsali, otěže zápasu převzali nováčci Hertl a Matt Nieto, kteří duel srovnali za stavu 1:2 a 2:3.

Dvacetiletý český forvdard překonal brankáře Jonathana Quicka v desáté minutě třetí třetiny těsně po skončení přesilové hry. Gólman Kings mu ale odolával, seč mu síly stačily. Vyražený puk propasíroval exslávistický hokejista za jeho záda až ze čtvrté dorážky. První, druhá a třetí následovaly v rychlém sledu za sebou, ale až čtvrtá skončila za brankovou čarou.

„Hertl a Nieto vůbec nehrají jako nováčci. Skočili do toho a odvádí pro nás výbornou práci. Je obzvlášť skvělé mít Tomáše zpátky. Kvůli jeho energii na ledě, ale i úsměvu, kterým nabíjí celý tým," chválil zelenáče Logan Couture na klubových stránkách po utkání.

V podobném duchu mluvil i kouč Todd McLellan. „Nieto nám dává rychlost a Hertl houževnatost v prostoru kolem branky. Ve skutečnosti je v téhle části sezóny už ani nepovažujeme za nováčky," řekl kouč.

Hertl ve své premiérové sérii v play off NHL nasbíral ve třech zápasech stejný počtu bodů za dva góly a jednu asistenci. O rok starší spoluhráč Nieto se trefil ve vyřazovacích bojích vůbec poprvé.

„Pro mě je to opravdu speciální dát svůj první gól v play off zrovna v této hale. Obzvlášť když jsem tu měl rodinu," radoval se americký mladík, jehož z tribun sledovali mimo jiné otec a sestra.

Reklama

Související témata: