Hlavní obsah

Hrozivý střet. Cooke pyká za likvidační faul, nezahraje si v sedmi utkáních

Minnesota Wild bude ve zbylých duelech prvního kola Stanley Cupu postrádat v sestavě zkušeného útočníka Matta Cookea. Pětatřicetiletý hokejista ve třetím zápase série s Coloradem ošklivě fauloval na koleno ofenzivního zadáka Avalanche Tysona Barrieho, kterého čeká minimálně čtyřtýdenní pauza. Cooke dostal trest na sedm zápasů. Informovaly o tom oficiální internetové stránky zámořské soutěže.

Foto: Brace Hemmelgarn, Reuters

Útočník Minnesoty Matt Cooke (vlevo) v souboji s obráncem Colorada Nickem Holdenem.

Článek

Zákrok kolenem na koleno patří k nejhorším faulům v hokeji. Své o tom ví třeba český forvard Tomáš Hertl, kterého v prosinci loňského roku po podobném střetu vyřadil na čtyři měsíce ze hry kapitán Los Angeles Dustin Brown.

K zákroku Cookea došlo na začátku druhé třetiny za bezbrankového stavu. Křídelník Wild sestřelil v obranném pásmu Lavin kolenem Barrieho k ledu. Dvaadvacetiletý zadák ze zápasu odstoupil, vedení klubu poté oznámilo, že kvůli zraněnému levému kolenu bude mimo hru čtyři až šest týdnů.

Minnesota zatím v sérii s Coloradem prohrává 1:2 na zápasy. Pokud by do dalšího kola play off neprošla, přenese se Cookeův trest do další sezóny.

Reklama

Související témata: