Hlavní obsah

Maskot Hertlova San Jose dostal nakládačku od maskota Los Angeles

Los Angeles

Zatímco hokejisté San Jose jednoznačně dominují v prvním kole play off NHL proti Los Angeles, na zápasy vedou již 3:0, v souboji maskotů obou týmů uspěl lev Králů z Los Angeles.

Maskoti San Jose a Los Angeles ve při

 
Článek

Zápasy dvou kalifornských týmů, jež sídlí na pobřeží Pacifického oceánu, jsou jako obyčejně pro oba celky velmi prestižní. Rivalitu ještě vyostřil zákrok kapitána Los Angeles Dustina Browna na českého hokejistu Tomáše Hertla, po němž musel pražský rodák vynechat polovinu sezóny včetně olympijských her.

S heslem „Beat LA" (Poražme Los Angeles) na transparentu vyjel maskot Žraloků Sharkie na led Staples Center, kde hrají domácí zápasy Králové z LA. A to se hrubě nelíbilo nejenom fanouškům, ale také královi zvířecí říše, maskotovi Baileiovi. Ten proti Sharkiemu vyběhl a bez skrupulí Sharkieho porazil na zem.

Hned jak si maskot hostujícího týmu nasadil upadlou hlavu žraloka, pustil se do něj lev naoko pěstmi. Pak se postavil nad něj a gestem vybízel fanoušky k aplausu. Když se ho dočkal, popadl soupeře za ploutev a odtáhl ho z ledu. Celé to vypadalo spíše jako akce naaranžovaná pro pobavení publika.

Radovat se po konci zápasu ale stejně mohl Sharkie. San Jose zvítězilo i díky jedné brance Tomáše Hertla 4:3 po prodloužení a v sérii vede 3:0 na zápasy.

Reklama

Související témata: