Hlavní obsah

Toews z Chicaga má šanci obhájit Selkeho trofej

New York

V nominaci na Selkeho trofej pro nejlépe bránícího útočníka NHL jsou její loňský držitel Jonathan Toews z Chicaga, vítěz této ankety z roku 2012 Patrice Bergeron z Bostonu a poprvé Anže Kopitar z Los Angeles. Rozhodlo o tom hlasování hokejových novinářů. Vítěz bude vyhlášen na galavečeru NHL 24. června v Las Vegas.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Pozvedne Jonathan Toews z Chicaga i letos Selkeho trofej?

Článek

Toews kandiduje na Trofej Franka J. Selkeho potřetí za poslední čtyři roky. V základní části byl nejvytíženějším útočníkem obhájců titulu z Chicaga, když odehrál v průměru 20:28 minuty na zápas. S bilancí 884 vyhraných vhazování je pátý v NHL, stejně jako v úspěšnosti (57,2 procenta).

Bergeron je v tříčlenné nominaci třetí rok po sobě, loni skončil druhý. S 1015 vyhranými buly byl v soutěži jedničkou, v hodnocení pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech ho předčil jen spoluhráč z Bostonu David Krejčí. Mužstvu Bruins pomohl k nejlepší defenzívě ve Východní konferenci (177 inkasovaných branek) a druhé nejlepší v NHL.

Méně gólů obdrželo jen Los Angeles (174), o což se zasloužil také Kopitar. Slovinský hokejista odehrál všech 82 zápasů a strávil na ledě nejvíc času ze všech útočníků po Sidneym Crosbym z Pittsburghu. V nominaci na Selkeho trofej je jako první hráč Los Angeles v historii.

Reklama