Hlavní obsah

Na Messierovu cenu aspiruje i Brown. Ten, který zranil Hertla

New York

Kapitán hokejistů Los Angeles Kings Dustin Brown, který v prosinci loňského roku faulem na koleno vyřadil na čtyři měsíce ze hry českého útočníka Tomáše Hertla, byl potřetí za sebou nominován na Cenu Marka Messiera. Dalšími aspiranty na cenu pro nejlepšího vůdce týmu NHL jsou Jonathan Toews z Chicaga a Ryan Getzlaf z Anaheimu.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Kapitán Los Angeles Kings Dustin Brown (v bílém dresu) v utkání se San Jose.

Článek

Mark Messier Leadership Award se uděluje od sezóny 2006/2007 hráči, který je příkladem nejlepších vůdcovských kvalit na ledě i mimo něj. Hlavní slovo při určení držitele ceny má právě Messier, jenž proslul jako příkladný lídr. Mimo jiné jako jediný hráč v historii dovedl v roli kapitána k zisku Stanley Cupu dva různé kluby (Edmonton 1990 a New York Rangers 1994).

Brown je šestým rokem kapitánem Kings a nikdy za jiný tým nehrál. Za každý započítaný náraz soupeře na mantinel dává 50 dolarů na různé charitativní účely. Loni v prosinci poznal jeho tvrdost český talent Hertl ze San Jose, jehož Brown faulem kolena na koleno vyřadil na čtyři měsíce ze hry. Aktuálně spolu oba kluby bojují v prvním kole play off.

Getzlaf dovedl v roli kapitána Anaheim k nejlepšímu výsledku v základní části v klubové historii. Také pomohl získat více než 300 000 dolarů pro organizaci, jež věnuje lidem trpícím svalovou atrofií.

Loňský druhý muž ankety Toews je kapitánem Chicaga od svých 20 let. Kromě nezpochybnitelných kvalit na ledě se také věnuje charitativním projektům pro děti.

Reklama

Související témata: