Hlavní obsah

Jágr může za rok v Devils vydělat až 120 miliónů. Hraj do 50 let, vyzývají ho v zámoří

New Jersey

Hrající legenda českého a světového hokeje Jaromír Jágr si s velkou pravděpodobností zahraje i v následující sezóně nejlepší ligu světa NHL, a to v opět v dresu New Jersey Devils. Sám veterán už v úterý sdělil, že s klubem je dohodnutý, což pochopitelně i v zámoří nezůstalo bez odezvy.

Foto: Mel Evans, ČTK/AP

Útočník Jaromír Jágr (vlevo) se chystá na další rok v dresu New Jersey.

Článek

Server nj.com přišel s informací, že Jágr by si měl za další rok v dresu Ďáblů vydělat minimálně pět miliónů dolarů, včetně bonusů by se jeho gáže mohla vyšplhat až na šest miliónů dolarů, tedy necelých 120 miliónů korun.

„Ano, z velké části už je vše dohodnuto, ale Lou Lamoriello (manažer New Jersey) to oficiálně oznámí, až sám uzná za vhodné. Sorry, ale nechám tohle na Louiovi," řekl serveru Jágrův agent Petr Svoboda.

„Jardovi se tady v New Jersey líbí. Oblíbil si tým a má dobrý vztah i s generálním manažerem," doplnil Svoboda s tím, že on sám se s generálním manažerem Lamoriellem v posledních týdnech několikrát osobně setkal a dolaďoval nový Jágrův kontakt.

Kam to dotáhne v histroických statistikách?

„Dá se říct, že jsme domluvení, že příští rok znova budu v Devils. I když jsme neudělali play off, měli jsme z mého pohledu mužstvo, abychom ho udělali. Věřím tomu, že pokud se tam udělá jedna dvě změny, máme mančaft, abychom příště play off udělali a možná se dostali i dál. Máme perfektního trenéra, který je sice tvrdý, ale rozumí hokeji, což je hrozně důležitý," řekl 42letý veterán českým novinářům v pražských Letňanech, kde se připravovala reprezentace na Švédské hry a MS v Minsku.

Server The Hockey News připomíná, že legendární 68 by tak mohla ještě vylepšit své postavení v historických tabulkách v nejprestižnější lize. „Kam až se Jágr může dostat ve statistikách nejlepších hráčů všech dob?" ptá se server.

Jágr má za sebou historickou sezónu

„Jágr měl v New Jersey velmi dobrou sezónu. Ďábly táhl, když v základní části nasbíral 67 bodů. Očekávaný propad výkonnosti se nedostavil, i když v sezóně stihl ještě sehrát klíčovou roli v českém národním týmu na olympiádě v Soči. Tahle sezóna je pro něj navíc historická. Dostal do čela tabulky mezi střelci vítězných gólů a mezi kanonýry překonal Maria Lemieuxe a Marka Messiera. Ještě jeden takový rok a může se dostat do nejlepší čtyřky historie v gólech (zatím sedmý) i v produktivitě (zatím šestý)," předpovídá The Hockey News.

Server také připomíná, že příští rok už bude Jágrovi 43 let, což doplňuje s trochou nadsázky výzvou „Prosím, prosím, hraj až do 50 let."

Reklama