Hlavní obsah

Jágr uzavřel s New Jersey nový kontrakt

Newark

Hokejový útočník Jaromír Jágr uzavřel nový kontrakt s New Jersey Devils. Podrobnosti klub nezveřejnil. Informovaly o tom ve středu oficiální internetové stránky NHL.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Útočník New Jersey Jaromír Jágr (vlevo) v duelu s Calgary.

Článek

Dvaačtyřicetiletý křídelník již na úterním srazu národního týmu avizoval, že se s vedením klubu domluvil na další spolupráci.

Podle serveru nj.com by si kladenský odchovanec mohl v příští sezóně vydělat pět až šest miliónů dolarů. Polepšil by si tak oproti tomuto ročníku, kdy měl základní plat dva milióny dolarů a další dva dostal jako bonus za to, že odehrál alespoň 45 utkání.

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa přišel do New Jersey před rokem, a přestože s týmem nepostoupil do play off, byl v klubu spokojen. V sezóně byl nejužitečnějším hráčem Devils: ovládl statistiky v počtu asistencí (43), kanadském bodování (67), hodnocení plus/minus (+16), kraloval i v počtu vítězných gólů (6) a počtu střel (231). Dostal se také mezi finalisty Mastertonovy trofeje, jež se v NHL uděluje za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji.

V současné době se Jágr s národním týmem připravuje na závěrečný turnaj Euro Hockey Tour ve Švédsku a na mistrovství světa v Minsku. V příští sezóně bude mít šanci na další posun v historických tabulkách NHL. Se 1755 body se v pořadí produktivity dělí o šestou pozici, se 705 góly je šestý a s 1050 asistencemi osmý. Legendární forvard na tuto bilanci dosáhl v základní části ve 1473 zápasech v dresech Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu a New Jersey.

Dovede Jaromír Jágr v příští sezóně NHL tým New Jersey do play off?
Ano
89,1 %
Ne
10,9 %
Celkem hlasovalo 10574 čtenářů.

Reklama

Související témata: